dobroge.tv

Live

Poluare cu hidrocarburi în zona digului de nord al Portului Constanța: ar proveni de la două nave scufundate în zonă, în urmă cu 30 de ani

18 august 2022
Publicitate

O nouă poluare cu hidrocarburi a fost sesizată la intrarea în Portul Constanța. Pete mari de culoare neagră au apărut în larg pe suprafața apei și continuă să se mențină așa de câteva zile. Autoritățile nu sunt încă sigure de sursa poluării si nici despre cine ar trebui să ia măsuri. Oficialii Gărzii de Mediu spun că instituția pe care o reprezintă are competențe doar pe uscat, în timp ce reacția reprezentanților Apelor Române întârzie să apară. Pe de altă parte, coordonarea unei eventuale anchete ar trebui făcută de Autoritatea Navală Română, care ia în calcul două piste.

Cei care au observat primii poluarea, au fost pescarii din zona digului de nord al Portului Constanța.

Oamenii spun că nu este prima oară când astfel de pete de combustibil apar pe luciul apei. Imediat au sesizat autoritățile, iar la fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din inspectori de la Apele Române, dar și reprezentanți ai Autorității Navale Române. Cei din urmă cred că poluarea provine de la două nave scufundate în urmă cu 30 de ani în zona digului de Nord. Navele You-Xiu și Paris au ajuns pe fundul mării în urma unei furtuni foarte puternice.

Nu avea miros specific și nu avea un colorit multicolor, adică nu are irizații. Nu are irizații metalice ceea ce denotă faptul că este o poluare mai veche. Nu era pe o suprafață foarte mare. Ea se întinde din cauza vântului și curenților”, a declarat Cosmin Dumitrache, director Autoritatea Navală Română.

De partea cealaltă, pescarii cred că poluarea provine de fapt de la navele aflate în rada portului, ale căror echipaje spală tancurile de combustibil, iar apoi deversează apa în mare.

Autoritatea Navală a demarat o anchetă, dând asigurări că vor fi realizate noi inspecții subacvatice la epavele celor două nave scufundate lângă digul de nord al Portului Constanța. Până atunci, vor fi verificate și navele aflate în rada portului, iar dacă poluarea provine de la una din ele atunci comandantul găsit vinovat va fi amendat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233