dobroge.tv

Live

Piața Ovidiu se va umple de lumină, sunet și culoare. Momente inedite la „Tomis – Luminile istoriei”: „Vom avea dansatori acrobați care vor dansa pe fațada Muzeului de Istorie”

18 august 2022
Publicitate

Ultimul eveniment cultural al acestei veri, spectacolul „Tomis – Luminile istoriei”, a intrat în linie dreaptă cu pregătirea. Doar zece zile au mai rămas până când Piața Ovidiu din Constanța se va umple de lumină, sunet și culoare pentru cea mai sofisticată lecție de istorie a orașului și a Dobrogei. Lasere, flăcări, efecte pirotehnice, video mapping, fum, dansatori, acrobați și multe alte elemente vor transpune în realitate un scenariu gândit în cel mai mic detaliu, care îi va purta pe spectatori în povestea de peste 2500 de ani a Tomisului antic și a Constanței de astăzi. Seara va fi închisă cu un super concert The Motans.

Primul sezon estival fără restricții este pe sfârșite, la fel și timpul rămas până la spectacolul „Tomis – Luminile Istoriei”, ultimul eveniment dedicat Constanței și Dobrogei din această vară. După o lungă perioadă de pregătiri, măsurători la milimetru, schițe, regii, antrenamente și scenarii pentru ca totul să iasă perfect, spectacolul „Tomis – Luminile istoriei” este aproape gata de pus în scenă pentru a-i încânta pe constănțenii și turiștii care vor fi prezenți în Piața Ovidiu pe 27 august.

Muncim de vreo două luni jumate la acest proiect. Vor fi instalate niște turnuri care vor proiecta imagini pe Muzeul de Istorie, în părțile laterale ale muzeului vor fi turnurile de lasere care vor transmite către public efectele laser, scena va fi amplasată în fața muzeului. Vom avea mai multe etape de dans, întâi vor fi dansatorii cu foc, este o trupă de nouă dansatori care vor crea anumite efecte prin bile de foc, săbii cu foc, vor simula lupte din trecutul nostru, dar vom avea și dansatori acrobați care vor dansa pe fațada muzeului de istorie suspendați la înălțime”, a declarat Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei”.

Conținutul de videomapping de pe 27 august este un spectacol care îmbină divertismentul cu o componentă culturală, trecutul antic al Tomisului alături de prezentul modern și tehnologizat, și o viziune artistică a viitorului, povestea de peste 2.500 de ani a orașului Tomis spusă de nimeni altul decât Publius Ovidius Naso, „adus la viață” prin proiecții speciale. Și pentru ca spectacolul să fie total și să satisfacă absolut toate gusturile, seara se va încheia cu un super concert susținut de The Motans. Cu acest prilej, Denis Roabeș promite să îi poarte pe ritmurile muzicii pe toți prezenți într-o incursiune cu suflet și către suflet.

A fost greu să hotărâm pe cine să invităm. Doream să aducem pe cineva care să placă unui segment cât mai mare de public, care să fie în vogă, să atragă spectatorii. Într-un final am hotărât, printre alte nume să-i punem și pe cei de la The Motans, am luat legătura cu ei și după ceva negocieri și discuții, am bătut palma”, a mai declarat Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei”.

„Tomis – Luminile Istoriei” este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian finanțat de către Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233