dobroge.tv

Live

Tinerii ''de aur'' ai României. Patru medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică

Tinerii ''de aur'' ai României. Patru medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică
15 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că lotul României a obţinut patru medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Indonezia. 

"Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii", a scris Sorin Cîmpeanu, duminică seară, pe Facebook.

El a prezentat rezultatele obţinute de lotul olimpic de informatică: Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti) - medalie de argint, Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăştie) - medalie de argint, Andrei-Robert Ion - medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii şi locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă.

Cîmpeanu a menţionat că s-a întâlnit cu aceşti elevi, în urmă cu trei săptămâni, în aeroport, la întoarcerea de la #CEOI2022, unde au câştigat 4 medalii + locul I pe echipe.

"Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 - Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”) - Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH - Zürich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante). Se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi! Este un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de succes (...) Cred într-o Românie Educată in care toţi copiii si tinerii sa aibă acces la o educatie de calitate şi cred într-o Românie a performanţei prin muncă şi dedicare. Cred in justul echilibru între Excelenţă şi Echitate", a subliniat ministrul Educaţiei.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233