dobroge.tv

Live

Lucrările de restaurare a Cazinoului au început să prindă contur

03 septembrie 2020
Publicitate

Cazinoul din Constanța începe să prindă contur. Se înlocuiesc grinzile, se toarnă beton și se recondiționează ornamentele. Muncitorii lucrează în paralel atât la reparațiile din interior, cât și din exterior. Cu pași mici dar siguri, lucrările continuă la emblema orașului.

Se muncește la foc automat la Cazinoul din Constanța. Oamenii au început lucrările în mai multe camere din interiorul clădirii.

În toate aceste trei încăperi, pe lângă grinzile lui Anghel Saligny, care nu au fost schimbate, au fost adăugate grinzi din beton armat, au fost reparați pereții de la subsol. Specialiștii spun că acestea ar putea rezista și 200 de ani.

Radu CORNESCU, arhitect: "În sala fostului restaurant se lucrează pe mai multe fronturi. Se decopertează tot ce era din beton la ferestrele și ușile dinspre mare. Inițial, acestea erau dreptunghiulare iar forma le-a fost schimbată în timpul lucrărilor din perioada socialismului. Noi vrem acum ca acestea să revină la forma originară din 1910."

Se lucrează și la refacerea ornamentelor de pe fațadele exterioare ale Cazinoului. Acestea sunt realizate dintr-un beton slab armat și se vor prinde de fațade cu elemente metalice și ancore din fibră de sticlă.

În paralel cu toate aceste lucrări, echipele de constructori continuă și refacerea acoperișului Cazinoului.

(sursa video: Primăria Constanța)

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233