dobroge.tv

Live

Rafila: Din toamnă, vor fi deschise centre de vaccinare și în unități medicale, dacă există interes

04 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că din toamnă, în cazul în care va exista interes, se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 şi în unităţi medicale, relatează Agerpres.

Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, acest inconvenient va fi depăşit, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare şi în alte instituţii medicale cu excepţia medicilor de familie. O să promovăm acte normative în acest sens încât toate unităţile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare şi împotriva COVID ca să nu existe, ştiu eu, limitarea accesului oamenilor la vaccinare, să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze, să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu. (…) Suntem medici, avem pacienţi pe listă şi măcar pacienţii de pe listă ar trebui să îi vaccinăm dacă ei doresc. Aşa cred eu. (…) Ca să putem să controlăm această campanie de vaccinare, nu în sensul controlului, ci în sensul oferirii accesului la vaccinare pentru pacienţi, vom deschide centre de vaccinare în unităţi medicale. Dar vă aduc aminte că şi cabinetul medicului de familie este totuşi o unitate medicală”, a susţinut ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

În urmă cu o zi, Alexandru Rafila a declarat că vaccinul anti-COVID adaptat tulpinilor care circulă în prezent va ajunge în România în luna octombrie, când va începe o nouă campanie de vaccinare.


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233