dobroge.tv

Live

„E în paragină, e cocină”. Teatrul de Vară, cândva emblemă a stațiunii Mamaia, a ajuns o ruină. Autoritățile județene susțin că proiectul de reabilitare se află în desfășurare

03 august 2022
Publicitate

Gunoaie și mirosuri greu de suportat. Aceasta este imaginea Teatrului de Vară din Mamaia. Crengile copacilor aproape că au acoperit ce-a mai rămas din teatru, iar trecătorii privesc cu regret la ceea ce cândva era punctul de divertisment al stațiunii. Autoritățile județene susțin că proiectul de reabilitare se află în desfășurare, însă nici până acum nimeni nu a intervenit.

Care teatru de vară? Că e vara. Teatru nu e, e doar vară. E în paragină, e cocină”, spune un constănțean.

De cum intri în stațiunea Mamaia, turiștii și constănțenii sunt întâmpinați de Teatrul de Vară care în urmă cu câțiva ani găzduia spectacole și piese de teatru. Aici, în fiecare sezon estival, se adunau mii de spectatori și sute de artiști celebri români și străini. Muzica și voia bună care dădeau viață stațiunii, au rămas acum doar povești.

Turistă: Am prins, dar era mult mai ok.

Reporter: Cum era atunci? Era colorată Mamaia?

Turistă: Era frumoasă, era mult mai veselă, mult mai plină de viață, acum parcă...

A fost foarte frumos, înainte se dădeau spectacole vară. Acum se pare că lipsa banilor, cred, sau din incultură...”, spune un constănțean.

Ceea ce cândva încânta privirile și sufletele oamenilor, a ajuns astăzi să reprezinte chiar un pericol pentru trecători. Crengile copacilor aproape că au înghițit Teatrul de Vară, iar structura și pereții acestuia se degradează pe zi ce trece. Dacă aleea artiștilor spre scenă era cândva un loc frumos, acum este plină de sticle, ambalaje și mucuri de țigară, iar mirosurile îmbietoare de odinioară au dispărut și ele.

Deci când plouă pute a hazna”, spune un constănțean.

Gunoaie, mizerie și mirosuri greu de suportat așa arată în plin sezon estival Teatrul de Vară din Mamaia. Deși era cândva un loc plin de viață, acum pare doar o clădire uitată de toți, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

În urmă cu trei luni, președintele Consiliului Județean Constanța a spus că așteaptă expertiza și fișa tehnicului. Între timp, a fost făcută această expertiză, iar de abia acum proiectul privind reabilitarea și modernizarea clădirii a ajuns în faza de achiziție.

Expertiza tehnică a fost clar actualizată pentru că era o expertiză veche de cinci-șase ani și am ajuns la concluzia că ea trebuie actualizată, am alocat banii pentru această expertiză nouă și actualizarea Daliei. Este în faza de achiziție, a fost contactată firma care a făcut, urmează actualizarea tuturor indicatorilor și avem bani prevăzuți într-o perspectivă de modernizare”, a declarat Mihai Lupu, președinte Consiliul Județean Constanța.

Mai mult, în 2020, consilierii județeni au alocat suma de 5,1 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia. Însă, până acum nu s-a făcut mai nimic. După ani de zile și sute de promisiuni clădirea arată în continuare ca după război. Pereți plini de graffiti sau scorojiți, bucăți de metal ieșite din balcoanele mici și rupte, iar unde vezi cu ochii sunt numai gunoaie. Aceasta este peisajul cu care au fost întâmpinați și în acest sezon estival, turiștii care au ales să vină la mare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233