dobroge.tv

Live

Mamaia are oferte la mâncare pentru toate buzunarele: de la restaurante, la terase sau autoserviri, turiștii au de unde alege

03 august 2022
Publicitate

Pe litoralul românesc există restaurante pentru toate buzunarele. Așa că turiștii vor avea cu siguranță unde și ce să mănânce. Dacă la anumite localuri prețurile sunt ceva mai ridicate, sunt altele care au oferte. De pildă, pentru meniul zilei, care conține felul I și felul II, oamenii vor plăti între 25 și 35 de lei. Însă, dacă aleg să meargă la o terasă atunci nota de plată va fi ceva mai mare.

Stațiunea Mamaia rămâne şi anul acesta staţiunea extremelor: pe de-o parte sunt turiştii care cheltuie chiar şi câteva mii de lei pe zi, iar de cealaltă parte sunt cei mai cumpătați. În jumătatea de nord a staţiunii, sunt restaurante cu preparate care să încânte și cele mai pretențioase papile gustative.

Reporter: Cum se numește?

Bucătar: Skepasti.

Reporter: Și ce conține?

Bucătar: Este un fel de sandwich grecesc, cu roșie, rucola, ceapă verde, cremă de brânză, roșii uscate și vită la cuptor.

În Mamaia sunt restaurante unde turiștii pot încerca și alte tipuri de preparate pe lângă cele tradiționale.

Am atins aproape tot ce este pe meniul internațional. De la grecesc, italian, românesc. Sărmăluțe la 36 de lei, zece sărmăluțe”, a declarat Aurelia Voiculescu, manager restaurant.

Reporter: Ce mănâncă românul la mare? Unde mâncați la prânz?

Turist: De toate. În special la restaurantele grecești mergem. Prețurile sunt ok

În zona Cazinoului, chiar în centrul stațiunii, terasele se întrec în oferte. Aici, turiștii vor găsi în meniuri, preparate pentru toate buzunarele.

O ciorbă, felul doi și o băutură clar ajunge undeva la 60 de lei. Cam acolo. Deci mai mult nu are cum să sară”, a declarat Codruț Stuparu, patron terasă.

Cei cu venituri modeste aleg de cele mai multe ori să mănânce la prânz fie la împinge-tava sau la chioşcurile care vând gogoşi, fie hamsii prăjite, porumb fiert ori la fast food. Cu câţiva lei, aici încropeşti o masă imediat.

Eu aș prefera la autoservire pentru că este mai proaspăt, consider eu, pentru copil. Pentru că unde este multă lume, atunci este și proaspăt”, spune o turistă.

Reporter: Unde mâncați la prânz?

Turistă: De obicei la o terasă de pe aici.

Reporter: Ai vreo preferință anume? Ce mănânci?

Turistă: Ciorbă de burtă și piept de pui.

Pe faleza din Mamaia sunt foarte multe locuri de unde turiștii pot cumpăra colaci secuiești, plăcinte, crochete mexicane sau felii de pizza.

Turist: Trei lei bucata. 7x3, 21 de lei.

Reporter: Este o soluție pentru masa de prânz?

Turist: Este cât de cât.

Mamaia rămâne o staţiune a contrastelor: cu bani puţini sau mulţi fiecare îşi face vacanța cum vrea. Însă, pentru mulți dintre turiști, mâncarea contează cel mai puţin. Cele mai importante sunt amintirile cu care rămân şi pe care le vor povesti un an întreg, până la vară viitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233