dobroge.tv

Live

S-a încheiat recenzarea. Județul Constanța se situează pe ultimele locuri din țară, în ceea ce privește rata de participare

02 august 2022
Publicitate

Recenzarea a ajuns la final. În județul Constanța s-au înregistrat în total 617.091 de persoane, ceea ce reprezintă 93,1% din populația rezidentă țintă estimată. De asemenea, pentru verificarea calității informațiilor înregistrate și pentru a determina gradul de încredere în rezultatele recensământului, se va realiza o cercetare statistică postrecensământ. Aceasta va avea loc în perioada 8-19 august. Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor vor fi disponibile la sfârșitul acestui an.

Avem un procent de 93,1% per populație rezidentă estimată recenzată la nivelul județului Constanța. Mai precis, s-au înregistrat până la această dată 617.091 de formulare de persoane valide. INS a calculat o populație estimată la 1 decembrie 2021 care este 662.588 de persoane. Deci de aici a reieșit acest procent de 93,1% persoane recenzate.

La nivel de țară, media este 95,4% de persoane recenzate dintr-un total estimat al populației. Județul Constanța se situează pe ultimele șapte-opt locuri din România, la fel ca toate județele cu populație mare și foarte urbanizate.

Mai atrag atenția că mai există o cercetare statistică post-recensământ asta pentru ca populația să știe că vor mai exista niște recenzori în municipiul Constanța, în 9 august se face o cercetare de control în municipiul Constanța și în încă o comună din județul Constanța”, a declarat Monica Constantin, director executiv Direcția Județeană de Statistică Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233