dobroge.tv

Live

Stațiunea Mamaia îşi revine ușor-ușor. În august, hotelurile sunt ocupate aproape la capacitate maximă: „Este ieftin. Să nu se sperie lumea că preţurile au luat-o razna”

01 august 2022
Publicitate

De astăzi începe cea mai mare aglomeraţie pe litoral. August este luna concediilor, când sute de mii de oameni lăsă în urmă forfota din marile oraşe şi dau fuga la mare. Parcările din staţiuni sunt pline, iar pe plajă și la hoteluri de abia mai găsești o cameră liberă. Mercurul a urcat în termometre până la 30 de grade Celsius iar stațiunea Mamaia îşi revine ușor-ușor.

În agenţii telefoanele sună continuu. August e luna vacanţei şi pentru românii care lucrează în străinătate şi pentru cei din ţară. Bugetari şi angajaţi la privat, români şi străini, cu toţii caută un loc pe plajă sub soarele verii.

Este o lună de vârf, condițiile sunt foarte bune în Mamaia, este ieftin. Să nu se sperie lumea că preţurile au luat-o razna”, spune o turistă.

E foarte frumos aici la noi. Vedeți că este foarte multă lume. Nu știu de ce toată lumea zice că nu e lume la noi. E frumos, apa-i curată, vremea dacă-i bună eu cred că totu-i bine”, spune un turist.

Am dansat, gimnastică, baie, piscină”, spune o turistă.

Pe plajă, la orele prânzului abia dacă mai găseşti un loc liber. Cei mai mulţi dintre turişti au venit încă de la primele ore ale dimineții ca să fie siguri că prin un șezlong. Vânzările au crescut cu 40%, susțin administratorii de plajă.

Mâncarea mi se pare cea mai scumpă. Acum depinde, dacă-ţi iei şezlong, dacă... depinde ce vrei să faci, distracție pe apă sau... Fiecare e diferit”, spune o turistă.

Și la unitățile de cazare din stațiunea Mamaia este forfotă.

Mamaia se situează cam în zona de jos cu preţurile pentru că are oferte speciale cu reduceri de până la 20%”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Turist: 590 de lei.

Reporter: Pe noapte?

Turist: Pe noapte cu mic dejun.

Undeva la 4.000. Cam pe acolo: 3.000 – 4.000 de lei, cam pe acolo se învârte”, spune un turist.

Staţiunea Mamaia este ocupată aproape la capacitate maximă. Hotelierii sunt mulțumiți și speră ca măcar acum să reușească să-și mai recupereze din pierderile înregistrate de la începutul sezonului estival și până acum.

Avem hotelul ocupat 95%. Marea majoritate au cazare cu mic dejun inclus dar sunt şi persoane care au şi demi-pensiune, prânz sau cină”, a declarat Elena Drăghici, șef recepție.

Practic în acest moment rata de ocupare este aproape de 100%, iar pentru luna august este aceeași perspectivă în sensul că până la 31 august hotelul este capacitat integral”, a declarat Iulian Tenie, hotelier.

S-au terminat chiar şi locurile la all-inclusive, unde tarifele sunt ceva mai mari.

Media unui sejur porneşte să zic, între cinci şi șapte nopţi pe sejur iar tarifele pornesc în funcţie de regimul de masă. Ei preferă în principiu all-inclusive şi-atunci vorbim de tarife între 250 şi 500 de euro”, a declarat Silvia Vornicu, manager hotel all-inclusive.

Tarifele la cazare pleacă în stațiunea Mamaia de la 250 de lei pe noapte. Însă, prețul poate crește în funcție de serviciile pe care și le dorește turistul, dar și a stelelor pe care le are hotelul.

Prețurile pornesc de la 600 de lei pe noapte, cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus”, a mai declarat Elena Drăghici, șef recepție.

Pentru o cameră standard, în cazul proprietății noastre, care este de trei stele, prețul pleacă de la 500 de lei pe noapte pentru două persoane cu mic dejun inclus”, a declarat Iulian Tenie, hotelier.

Nici sudul nu duce lipsă de turişti, iar per total aproape 200.000 de oameni îşi petrec începutul de august pe litoralul românesc, spun agenții de turism.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233