dobroge.tv

Live

Militari de elită, în România. Celebra Divizie 101 Aeropurtată a SUA a ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu

01 august 2022
Publicitate

Exercițiu militar de amploare la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Mii de soldați români și americani au simulat un atac în toată regulă, cu avioane și elicoptere de luptă, tancuri și arme de foc. Pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial, Brigada Americană Aeropurtată a venit în Europa și a efectuat primul exercițiu de acest fel.

Trupele americane aeropurtate din celebra Divizie 101 au fost dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid. Sunt 2.400 de militari transferați aici, iar 4.400 se pregătesc la alte baze militare din Europa.

Prezența capabilităţilor aliate şi în general sprijinul aliat şi american sunt deosebit de apreciate de către Forţele Armate Române. Trăim vremuri dificile pentru securitatea Europei şi pentru pacea şi stabilitatea internaţională”, a declarat general Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Astăzi suntem mândri să fim alături de colegii noştri români şi să arătăm lumii hotărârea comună a forţelor americane şi româneşti”, a declarat general Joseph Mcgee, US Army.

Elicoptere IAR Puma, elicopterele americane Black Hawk, infanteriști români și americani au făcut spectacol în Baza Aeriană 57 în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Pe pista aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, familiile soldaţilor care lucrează acolo, au fost invitate să urmărească spectacolul.

Este pentru prima dată când particip la aşa ceva. Este ceva deosebit”, spune o doamnă.

„Ne-au plăcut. Şi armele, şi utilajele, cele de război, maşinile de război pe care le au și ceremonia ne-a plăcut foarte mult”, spune o altă doamnă.

Soldaţii americani dislocaţi în România fac parte din legendara Divizie 101 Aeropurtată, constituită pentru prima dată ca unitate aeriană, în 1942, în vederea eliberării Europei de sub Hitler.

Divizia 101 este aici cu 3.000 de militari, 800 de vehicule de luptă şi 22 de elicoptere. Sunt aici ca să ofere protecţie şi apărare graniței de Est a NATO”, a declarat David Muniz, Chargé d’Affaires ad-interim al SUA.

Divizia Aeropurtată Americană va rămâne în România cel puţin un an, iar la nevoie vor prelungi staţionarea lor la Mihail Kogălniceanu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233