dobroge.tv

Live

A început Postul Adormirii Maicii Domnului

01 august 2022
Publicitate

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. De astăzi, timp de două săptămâni, credincioșii nu vor mai consuma preparate din carne și nici lactate. Pe 6 august, aceștia vor avea voie să mănânce pește și asta pentru că atunci are loc Schimbarea la Față a Domnului. În această perioadă nu se fac nunți, botezuri și cumetrii, iar creștinii nu trebuie să cânte și nici să danseze.

Reprezintă o perioadă în care creștinii sunt chemați la înfrânare. Adică să se oprească în primul rând, de la rău, de la a gândi rău, de la a vorbi rău, de la a face rău pentru că întotdeauna postul face trimitere la curățirea părții interioare a ființei noastre, pentru că acolo rezidă rădăcinile tuturor păcatelor și a tuturor patimilor.

Este o perioadă în care suntem invitați să înmulțim fapta bună, iar Postul Adormirii Maicii Domnului, care are o durată de două săptămâni este un post deosebit pentru că este închinat Fecioarei Maria, care înainte de mutarea sa la cer s-a pregătit pentru întâlnirea cu fiul ei printr-o perioadă de post.

Înțelegem mai bine misterul credinței, taina fecioarei, a relației Maicii Domnului cu mântuitorul Iisus Hristos, pregătirea acesteia pentru a trece din lumea aceasta în lumea împărăției lui Dumnezeu”, a declarat Vlad Maxim, preot Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233