dobroge.tv

Live

Cod ROȘU de furtuni, ploi torențiale și grindină în vestul țării, alte județe sub coduri portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată - disconfort termic ridicat în Constanța și Tulcea

Cod ROȘU de furtuni, ploi torențiale și grindină în vestul țării, alte județe sub coduri portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată - disconfort termic ridicat în Constanța și Tulcea
30 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii au emis astăzi mai multe avertizări meteo de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și disconfort termic ridicat.

CODUL ROȘU de intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată este valabil sâmbătă, 30 iulie, în intervalul 15.00-20.00, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90...100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte)”, transmite ANM.

CODUL PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată este valabil începând de sâmbătă, 30 iulie, ora 12.00, până duminică, 31 iulie, ora 10.00.

„În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40...60 l/mp”, mai transmite ANM.

CODUL GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil începând de sâmbătă, 30 iulie, ora 12.00, până duminică, 31 iulie, ora 22.00.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp”, mai transmit meteorologii.

CODUL GALBEN de val de căldură și disconfort termic ridicat este valabil sâmbătă, 30 iulie pentru mai multe județe, între care și Constanța și Tulcea.

„În Oltenia, Muntenia și vestul Dobrogei valul de căldură va persista și îndeosebi după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Notă: Sâmbătă (30 iulie), local, disconfort termic va fi și în sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, iar duminică (31 iulie) valul de căldură și disconfortul termic va fi în restrângere către extremitatea de sud și sud-est a teritoriului”, mai transmite ANM.


Sursă foto: capital.ro / ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233