dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Ceremonie militară cu ocazia Zilei Imnului Naţional, în Piața Ovidiu. FOTO/VIDEO

29 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ziua Imnului Național este sărbătorită astăzi la Constanța. Evenimentul este celebrat în fiecare an pe 29 iulie. În aceeași zi a anului 1848, „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

La malul mării, Forțele Navale Române participă, alături de reprezentanți ai autorităților locale și cadre militare, la o ceremonie în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Potrivit MApN, în toate garnizoanele din țară va fi sărbătorită Ziua Imnului Național. Astfel, și la București, ceremonia publică se va desfășura în prezența secretarului de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, în Piaţa Tricolorului - situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional, începând cu ora 10.00.

Programul activității cuprinde un serviciu religios și un concert susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Ziua Imnului Naţional al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie. „Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu.


Sursă foto / video: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233