dobroge.tv

Live

O altă localitate constănțeană va primi apă după un program prestabilit, din cauza secetei

28 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

O altă localitate constănțeană va primi apă după un program prestabilit. Din cauza secetei, locuitorii din satul Țepeș Vodă, din comuna Șiliștea vor avea apă la robinete doar în intervalul 06.00-22.00. Pe timpul nopții se va reface rezerva de apă din bazinele de stocare. Aceasta este a treia localitate, după Corbu și satul Furnica, în această situație.

Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA, în special în zonele rurale. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă captate. 

Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție. În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din localitatea Țepeș Vodă din comuna Siliștea județul Constanța, motiv pentru care, începând cu data de 29 iulie 2022, RAJA va furniza apă potabilă după un program zilnic. 

Astfel, abonații vor avea apă potabilă la robinete doar în intervalele orare 06.00 – 10.00 și 18.00 – 22.00. Cei afectați sunt rugați să-şi creeze rezerve de apă potabilă. 

De asemenea, RAJA recomandă cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice și să evite risipa de apă. Pentru a putea face față secetei care este tot mai accentuată, este foarte important ca în această perioadă să se evite folosirea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233