dobroge.tv

Live

Ministrul Agriculturii: Nu există niciun colţişor în ţară unde să nu avem secetă. Nivelul Dunării a scăzut, apele s-au îndepărtat de mal

27 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

"Nu există niciun colţişor în ţară unde să nu avem secetă”, a spus ministrul Agriculturii. De asemenea, Petre Daea a susținut că „nivelul Dunării a scăzut şi apele s-au îndepărtat de mal”. Cea mai grea problemă este însă cea a zootehniei. La momentul acestea sunt multe ferme zootehnice în România care nu se mai pot alimenta cu porumb.

"În România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa de apă în sol, seceta pedologică, practic, a ocupat toată țara. Nu există niciun colțișor în țară unde să nu avem secetă pedologică, fac excepții anumite suprafețe mlăștinoase jos. Nivelul Dunării a scăzut, apele s-au îndepărtat de mal.

Am vorbit cu domnul ministru Barna Tánczos să rămânem în legătură directă pe zona Agigea, acolo unde putem păstra un nivel, datorită sistemului hidrotehnic pe care îl avem acolo, să asigurăm nivelele de pompare a apei pentru suprafețele care sunt în zonă și care alimentează porumbul de sămânță, care este siguranța porumbului anului viitor.

Problema grea, însă, care se naște aici, este problema zootehniei, dat fiind faptul că în multe judeţe ale ţării porumbul, ca şi furaj, nu se mai poate asigura fermelor zootehnice care folosesc în rația furajeră această cereală atât de necesară, + stabilim care sunt sursele de asigurare a furajelor, pentru a putea pune în legătură fermierii dintr-o parte în alta, în aşa fel încât fermele mari ale țării să poată să furnizeze lapte pe tot parcursul și să nu avem probleme din punct de vedere al alimentării cu acest produs", a declarat ministrul Agriculturii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233