dobroge.tv

Live

Municipiul Constanţa nu are corturi de prim ajutor. Constănțenii, dar și turiștii care se simt rău pot intra în orice farmacie pentru a cere ajutor

26 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Temperaturile caniculare care s-au abătut asupra României în această vară au determinat administrațiile locale din țară să amenajeze adăposturi sau corturi de prim ajutor. Însă nu și la Constanța, unde oamenii pot primi îngrijiri atunci când se simt rău ori vor să se adăpostească de vremea călduroasă doar apelând la farmacii. Potrivit municipalității, toate farmaciile din oraș pot asigura adăpost în perioadele cu temperaturi ridicate, iar în aproximativ 90 dintre acestea se poate măsura și tensiunea arterială. Însă, nu toți constănțenii știu acest lucru.

Specialiștii recomandă ca oamenii să evite deplasările în plină zi, în special persoanele vârstnice și copiii. Cu toate acestea, nu toți constănțenii par să țină cont de aceste sfaturi.

“Sunt aproape de casă să îmi iau o ciocolată, să beau”, a spus o constănţeancă.

“Figurăm pe lista Primăriei și a Colegiului Farmaciștilor din Constanța ca și punct de prim ajutor. Oamenii au cel mai des nevoie de măsurarea tensiunii arteriale, vin pentru a cere un pahar cu apă să se hidrateze pentru că sunt temperaturi foarte mari”, a spus Elena CICIU, farmacist.

Constănțenii, dar și turiștii care se simt rău în perioada de vară, cu temperaturi ridicate, pot intra în orice farmacie pentru a solicita ajutor.

“Pentru protejarea stării de sănătate a populației, la solicitarea Primăriei Constanța toate farmaciile asigură apă și adăpost în perioadele de caniculă. De asemenea, circa 90 de farmacii pot asigura și măsurarea tensiunii arteriale”, a declarat Alin VINTILĂ, consilier comunicare Primăria Constanța.

Cu toate acestea, nu toți constănțenii știu că pot apela la ajutorul farmaciștilor.

“Nu știu, dar oricum aici este mai la îndemână, este în drumul meu. Dar nu stau afară, eu acum intru în casă și nu mai ies până mâine dimineață”,a spus o constănţeancă.

“Nu știam dacă avem în Constanța. Așa la București am văzut niște corturi”, este de părere o altă constănţeancă.

Sunt și constănțenii care și-ar fi dorit să vadă corturi de prim ajutor amplasate.

“Cred că n-ar fi mare lucru, da, să pui acele corturi, adăposturi cu un personal cât de cât avizat care să se ocupe efectiv de acordarea primului ajutor”, spuneconstănţeancă.

În perioada următoare, temperaturile vor continua să crească în Constanța și vor depăși chiar și 30 de grade.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233