dobroge.tv

Live

Izolarea din timpul pandemiei, principala cauză pentru hepatita misterioasă a copiilor

Izolarea din timpul pandemiei, principala cauză pentru hepatita misterioasă a copiilor
26 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Copiii și-au pierdut imunitatea cât au stat izolați în casă, din pricina Covid 19. Aceasta este explicația găsită recent de oamenii de știință britanici. Hepatita misterioasă ar avea la bază viruși normali, deloc misterioși, care nu provoacă boli hepatice în general, însă aceștia au afectat copiii după încheierea perioadelor de lockdown impuse de pandemie din cauza cărora nu au făcut imunitatea necesară.

Peste 1.000 de cazuri de hepatită acută au fost înregistrate în 35 de țări, cei mai mulți copii afectați având mai puțin de cinci ani și in întreaga lume, aproape 50 de micuți au avut nevoie de un transplant de ficat, iar 22 au murit, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Cele două echipe de cercetători din Londra și Glasgow spun că cei mici au fost expuși mai târziu decât în mod normal, din cauza restricțiilor COVID-19, la cei doi agenți patogeni și au pierdut o parte din imunitatea timpurie la adenovirus, care în mod normal provoacă răceli și gastroenterită, și virusul adeno-asociat 2 (AAV2), care în mod normal nu provoacă nicio boală și care are nevoie de prezența altui virus, cum ar fi adenovirusul, pentru a se replica.

Oamenii de știință din Marea Britanie cred că de aceea unii copii au dezvoltat complicații hepatice severe.

În timpul perioadelor de lockdown, când copiii nu mergeau în colectivitate, nu își transmiteau viruși între ei. Ei nu își dezvoltau imunitatea la infecțiile comune pe care le-ar fi întâlnit în mod normal. Când restricțiile au fost ridicate, copiii au început să interacționeze din nou, virușii au început să circule și brusc au fost expuși, cu această lipsă de imunitate, la o întreagă serie de noi infecții", a declarat unul dintre cercetători, profesorul Judith Breuer, expert în virologie, de la University College London și Great Ormond Street Hospital,  scrie Hotnews.

Cercetătorii britanici speră că acum cazurile vor fi din ce în ce mai puține, dar sunt în continuare în alertă pentru că încă mai există întrebări la care nu au găsit răspuns momentan.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233