dobroge.tv

Live

Barjele încărcate cu cărbune cu destinaţia Belgrad sunt în continuare blocate pe Dunăre. Din cauza temperaturilor, încărcătura arde mocnit

22 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Barjele încărcate cu cărbune care circulau pe Dunăre cu destinația Belgrad sunt în continuare blocate din cauza nivelului extrem de scăzut al apei. Din cauza temperaturilor, potrivit specialiștilor, încărcătura arde mocnit. Aceasta se poate stinge prin inundare, însă acest lucru ar putea duce la o poluare a Dunării. Mai mult, monoxidul de carbon intoxică tot ce înseamnă viețuitoarele ce respiră deasupra apei, susțin biologii.

"Dunărea este foarte scăzută, seceta se simte iar noi vrem de la Dunăre dincolo de ecologie, turism, vrem și transporturi. Două șlepuri care s-au blocat, care n-au mai putut înainta spre Belgrad, cu cărbune ce s-a autoaprins. Acesta generează momoxid de carbon, pentru că arde mocnit, monoxid de carbon care intoxică tot ce înseamnă viețuitoarele ce respiră deasupra apei. În aceleași timp elimină particule de carbon în atmosferă care în lipsa ploii vor pluti multă vreme intoxicând și plantele. Se intoxică cu metale grele pentru că acestea se găsesc în cantitate destul de mare în cărbunii din exploatările de suprafață. Delta Dunării, cea care ar trebui să fie un plămân, un rinichi al apelor care vin din Dunărea care sunt puțin oxigenate, deseori încărcate cu poluanți, acolo în Deltă aceste ape sunt distribuite prin canale, sunt duse în contact cu aerul, cu soarele cu vegetația. Toate astea sunt neralizabile înn condițiile în care Dunărea este, în mare parte, secată. Dunărea are un nivel foarte scăzut, iar poluanții sunt extrem de concentrați", a declarat dr. Adrian BÎLBĂ, biolog.

Sursă foto: observatornews.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233