dobroge.tv

Live

Scandal pe taxa de parcare. Primarul vrea 'stârpirea cuibului pesedist', replica lui Horia Ţuţuianu: 'După alegerile din 2024, va ajunge acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei politice'

Scandal pe taxa de parcare. Primarul vrea 'stârpirea cuibului pesedist', replica lui Horia Ţuţuianu: 'După alegerile din 2024, va ajunge acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei politice'
22 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Turiştii şi constănţenii mai au de aşteptat până vor scăpa de plata parcării pe timp de noapte. Deşi primarul Vergil Chiţac a promis, la începutul săptămânii, într-o conferinţă de presă, că în Mamaia şi Constanţa nu se va mai plăti parcarea pe timpul nopţii, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ieri, 21 iulie, după două ore de dezbateri, proiectul care prevedea „suspendarea plății parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia, până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 - 08.00”, a picat la vot: Consilierii locali au votat: plata parcării în Mamaia și Constanța nu va fi suspendată pe timpul nopții. VIDEO

Au fost doar 10 consilieri care au aprobat acest proiect, iar 14 care s-au abținut. Vergil Chițac nu a fost prezent la ședință pentru că este în concediu, dar ședința a fost online.Chițac: „Mâine voi repune pe ordinea de zi a ședinței CL propunerea de eliminare a plății parcării în Constanța și Mamaia pe timp de noapte”

De aici a ieşit un întreg scandal. Primarul dă vina pe consilierii de la PSD pe care i-a acuzat că nu şi-au votat propria propunere şi că sfidează bunul simţ. Pe de altă parte, din cei 14 consilieri care s-au abţinut de la vot se află şi consilieri PSD, dar și din partea Partidului Național Liberal.

Unii hotelieri și agenți de turism cer parcarea gratuită în stațiunea Mamaia, după modelul din Mangalia: „Avem calcule să vedeți cum îl afectează pe turist plata parcării”

Mai mult, într-o postare pe Facebook, Vergil Chiţac a spus că dezbaterile din şedinţa de Consiliu Local „nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut şi va face Constanţei mult bine. Epoca lor s-a stins“.

Astăzi, Marius Horia Ţuţuianu, membru al Camerei Deputaților şi fost președinte al Consiliului Județean Constanța, din partea PSD, i-a oferit replica primarului Constanţei. Acesta i-a transmis edilului că în ceea ce “privește stârpirea, singurul care va ajunge la acest stadiu va fi Vergil Chițac. Cel care, după alegerile din 2024, va ajunge acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei politice”.

“Cine nu este cu noi este împotriva noastră și trebuie stârpit ! Acesta a fost modul de gândire al sovieticilor care au adus, cu tancurile, comunismul în România. Ce a urmat știm cu toții și nu am crezut că, dincolo de cărțile de istorie sau cele de beletristică despre acea perioadă, voi mai avea de a face cu acest gen de atitudine.

Recunosc, m-am înșelat! Personaje cu astfel de gândire mai există printre noi, un “demn” reprezentant fiind primarul PNL al Constanței, individ pentru care “stârpirea cuibului de pesediști” a devenit mod de viață politică! Și asta pentru că ai PSD-ului consilieri municipali și-au permis să nu se alinieze în frontul contraamiralului Vergil Chițac.

Ajuns primar printr-un accident electoral regretat de toți constănțenii, sătui până peste cap de brambureala, lipsa de profesionalism și aberațiile din Primăria Constanța, de când la conducerea ei se află Chițac, acest căpitan Val Vârtej, comunist până-n măduva oaselor politice, a confundat primăria cu a lui corabie - aferentă gradului- și crede că cei care nu acționează ca el îi sunt dușmani, iar pe cale de consecință trebuie trimiși la galere. Până la epuizare, până la stârpire!

Acest comandant de cursă...scurtă, hrănit la popotă și îmbracat - de la cămașă la budigăi- de Armată, crede că primăria este o cazarmă comunistă în care poate să pună pe oricine să spele WC-urile cu periuța de dinți. Până la epuizare, până la stârpire!

Și, mai grav, consideră că reprezentanții PSD plus votanții acestui partid îi sunt dușmani de moarte politică și, nici mai mult nici mai puțin, trebuie stârpiți prin spânzurare de catargul barcazului PNL -ist!

Domnule primar, trebuie să te anunț că îți va fi imposibil să faci aceste lucruri! Noi reprezentanții PSD, dar și alegătorii care ne votează, suntem din ce în ce mai mulți și nu ai cum să ne elimini. Dacă nu mă crezi, uite-te în sondaje! în oricare, chiar și în cele comandate de PNL...

Cât privește stârpirea, singurul care va ajunge la acest stadiu va fi Vergil Chițac. Cel care, după alegerile din 2024, va ajunge acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei politice!”, a scris Marius Horia Ţuţuianu, pe pagina sa de Facebook.

Mamaia a devenit cenuşăreasa litoralului

În tot acest scandal, cei care au de suferit sunt tot turiştii şi constănţenii, care vor continua să scoată bani buni din buzunar până când autorităţile locale se vor pune de acord. Reamintim că staţiunea Mamaia este singura de pe litoral unde se mai plăteşte parcarea. Hotelierii din Mamaia spun că turiştii nu vin din cauza parcării scumpe şi arată că vinovată de lipsa turiştilor este Primăria Constanţa, care percepe bani mulţi pentru parcări: Corina Martin: „Mamaia este o staţiune mai scumpă. Cine a avut bani de Mamaia până acum, acum este în Antalya”

“Vrem modelul Mangalia. Este prea târziu să avem şedinţă de Consiliu Local. Vor fi de acord, nu vor fi de acord partidele politice, nu ştim, dar modelul Mangalia poate fi aplicat acum. Avem calcule cum afectează per turist plata parcării. Iei 60 de lei pe zi turistului. În cinci zile achită 300 de lei. Cu 300 de lei turistul mănâncă la restaurantul hotelului”, a transmis Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, în cadrul unei conferinţe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233