dobroge.tv

Live

Consilierii locali au votat: plata parcării în Mamaia și Constanța nu va fi suspendată pe timpul nopții. VIDEO

Publicitate

Turiștii dar și constănțenii vor fi nevoiți să plătească în continuare taxa de parcare. După două ore de dezbateri, proiectul care prevede „suspendarea plății parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia, până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 - 08.00” a picat la vot. Au fost depuse două amendamente care vizau orele de gratuitate dar și perioada de implementare. Acestea au primit inițal vot favorabil. Însă, în final consilierii nu au mai reușit să se pună de acord. Ceea ce înseamnă că, parcarea în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia nu va fi gratuită.

Turiștii care nu mai găsesc niciun loc de parcare în fața unității de cazare sunt nevoiți să parcheze pe locurile municipalității. Însă, pentru acest lucru trebuie să scoată din buzunare 96 de lei pentru o singură zi în stațiunea Mamaia. O sumă mult prea mare, susțin o parte dintre turiști.

Reporter: V-ați făcut un calcul, cât v-ar costa parcarea pentru zilele de vacanță?

Turistă: Of, între cinci și șapte milioane, ceva de genul acesta.

Reporter: Destul de mult.

Turistă: Păi destul de mult, da, nu prea mi se pare normal.

Pe timpul zilei tot se ajunge la 50 și ceva de lei, 60 de lei iar la hotel era 30 de lei pe toată durata, 24 de ore. E mai convenabil în parcarea hotelului”, spune un turist.

Săptămâna trecută edilul orașului, Vergil Chițac anunța că parcarea pe timpul nopții în stațiunea Mamaia și Constanța va fi gratuită în intervalul orar 22.00-08.00. Însă, nici această variantă nu prea i-a mulțumit pe unii turiști. Atât aceștia, dar și o parte dintre constănțeni și-ar fi dorit ca pe timpul verii parcarea să fie gratuită.

Vrem să se ia de tot taxa de parcare”, spune un turist.

Parcare gratuită pe timpul nopții și pe cât posibil și pe timpul zilei pentru că orașul Constanța are nevoie de turiști. Deci, cumva banii ăștia ar ajunge tot la bugetul local dar turistul ar fi un pic mai relaxat”, spune un constănțean.

Joi, aleșii locali s-au întâlnit în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a vota proiectul propus de edilul orașului. Însă, înainte de a se trece la vot, au fost depuse patru amendamente. Două a trecut iar două nu.

Inițiatorul vine cu un amendament astfel încât textul modificat să fie: Se aprobă suspendarea obligativității plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia zilnic, între orele 22.00-08.00 până la 31 decembrie 2022, inclsuiv”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Este nevoie ca pentru suspendare sa sstabileasca o perioadă definită. Așa cere legea. Am stabilit ca acea perioadă să se întindă până la 31 decembrie 2022”, a declarat Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța.

Suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 - 08.00 pâna la data de 31 decembrie 2022”, a declarat Costin Răsăuțeanu, consilier PSD.

Cele două amendamente care au trecut sunt: „suspendarea prevederii privind plata parcării pe timpul nopții în intervalul 22.00 - 08.00 se aplică până la 31 decembrie 2022.” și „suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 - 08.00 pâna la data de 31 decembrie 2022.” Acestea au fost ulterior analizate, iar forma finală a fost supusă votului.

Au fost 10 voturi „pentru” și 14 abtineri proiectul nu a trecut.

După două ore de dezbateri consilierii locali nu au reușit să se pună de acord iar proiectul a picat la vot. Ceea ce înseamnă că turiștii și constănțenii vor plăti în continuare parcarea și pe timpul nopții.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233