dobroge.tv

Live

Unii hotelieri și agenți de turism cer parcarea gratuită în stațiunea Mamaia, după modelul din Mangalia: „Avem calcule să vedeți cum îl afectează pe turist plata parcării”

20 iulie 2022
Publicitate

Unii hotelieri, dar și agenți de turism cer autorităților locale să preia modelul Mangalia. Asta după ce primarul municipiului Constanța a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că șoferii care își lasă mașina în oraș sau în stațiunea Mamaia ar putea să nu mai plătească pararea. Însă, doar pe timp de noapte. Mâine se va decide dacă se renunță sau nu la această metodă. În acest moment, un turist plătește aproximativ 100 de lei pentru o zi, în stațiunea Mamaia.

Problema parcărilor din stațiunea Mamaia încă nu s-a finalizat. O parte dintre hotelieri au venit cu o nouă propunere. Ar dori ca aceasta să fie gratuită așa cum este și în Mangalia. Consideră că, o ședință în care consilierii este posibil să voteze sau nu propunerea edilului orașului Constanța, nu ar reprezenta o soluție. Și asta, pentru că, până se va aplica, va trece o perioadă iar sezonul estival este aproape pe terminate.

Noi vrem la ora asta modelul Mangalia. Este prea târziu să modificăm softuri, să mai intrăm în nu știu ce ședințe de Consiliu Local, dar modelul Mangalia cu parcare gratuită se poate aplica urgent”, a declarat Nicolae Bucovală, președinte OPMCTA.

Până la această dată eu nu am văzut concretizată această măsură. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să o avem votată. Deși este foarte târziu”, a declarat Ionuț Nedea, proprietar agenție de turism.

În acest moment, unii hotelieri consideră că suma de 96 de lei este o gaură în bugetul fiecărui turist. Primarul municipiului vrea ca parcarea pe timp de noapte atât în Constanța, cât și în stațiunea Mamaia să fie gratuită. Ceea ce înseamnă că, șoferii vor achita parcarea doar 54 de lei, pe zi. O sumă tot prea mare, susțin patronii unităților de cazare.

Avem o groază de calcule să vedeți ce înseamnă și cum îl afectează pe turist plata parcării la prețul care era. Din punct de vedere matematic ce însemnă să-i iei turistului și 60 de lei pe parcare, pe zi, cinci zile înseamnă 300 de lei. Cu 300 de lei el mănâncă în restaurantul hotelului”, a mai declarat Nicolae Bucovală, președinte OPMCTA.

În ceea ce privește posibilitatea acestora de a închiria de la primărie locurile de parcare, unii agenți de turism, dar și hotelieri susțin că acestea sunt insuficiente. Din cele aproximativ 7.000 de locuri de parcare din staţiunea Mamaia, au fost deja luate de hotelieri peste 1.400. La acestea se adaugă și cele pe care le aveau deja patronii unităților de cazare.

Cam tot ceea ce se putea lua în jurul hotelurilor. Pe bulevard nu poți lua un loc de parcare dacă nu poți să restricționezi accesul în așa fel încât să-l și folosești. Și atunci noi am fost limitați de numărul disponibil din jurul hotelurilor”, a mai declarat Ionuț Nedea, proprietar agenție de turism.

Am 98 de locuri de parcare care sunt în proximitatea hotelului. 165 de camere. Am închiriat nu numai cele din parcările care se puteau gestiona inclusiv locurile din fața hotelului care nu sunt tocmai puține, sunt aproximativ 25”, a declarat George Guci, patron hotel.

O parte dintre hotelieri susțin că această problemă cu plata parcărilor este de anul trecut. Și în sezonul estival anterior, turiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că erau nevoiți să plătească 96 de lei pe zi dacă nu găseau un loc de parcare liber la unitatea de cazare.

„În anii trecuți a fost un fiasco. Problema se punea așa: dacă eu am mai mult de 98 de camere ocupate, ceilalți unde se duc? Se duc să plătească 96 de lei. Și era un conflict permanent între noi și turiștii care spuneau: Vreau și eu!, Păi n-am de unde să-ți dau. Bun! Și atunci ce fac? Plătesc 96 de lei? Din păcate, da. Nu am altă soluție”, a mai declarat George Guci, patron hotel.

Potrivit hotelierilor și agenților de turism au existat și turiști care ar fi fost dispuși să plătească parcarea însă, și-ar fi dorit ca măcar să se facă investiții în stațiunea Mamaia. Consilierii locali vor decide joi în cadrul unei ședințe extraordinare dacă se va mai plăti sau nu parcarea pe noapte.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233