dobroge.tv

Live

Au crescut prețurile pe litoralul românesc: tarifele la cazare s-au majorat cu 10-20%

18 iulie 2022
Publicitate

Ne apropiem de vârful sezonului estival, iar la unele unități de cazare tarifele s-au majorat deja. Dacă în urmă cu câteva zile pentru o noapte în stațiunea Mamaia am fi plătit aproximativ 350 de lei la un hotel de patru stele, acum turiștii vor scoate din buzunar chiar și 600 de lei. Însă, nu la toate hotelurile au crescut prețurile și asta pentru că unii patroni vor să atragă cât mai mulți clienți, așa că au renunțat la această majorare. De cealaltă parte, agenții de turism susțin că abia ne apropiem de apogeul sezonului, iar până la sfârșitul lunii iulie vor fi creșteri și de 20%.

Litoralul românesc a început să se scumpească de pe 15 iulie. Prețurile la cazare sunt din acest weekend mai mari. Ceea ce înseamnă că turiștii care nu și-au făcut rezervare din timp vor scoate chiar și cu 20% mai mult din buzunare pentru un concediu la mare. De pildă, dacă vorbim de unitățile cu regim all inclusiv o camera dublă poate ajunge și la 1.400 de lei pe noapte.

Din 15 (iulie - n.red) am crescut prețurile la cazare, o cameră poate ajunge la 650 de lei doar cu mic dejun. Cei care doresc all inclusive au tot asigurat, două șezlonguri pe cameră, parcare gratuită, le oferim toate condițiile de care au nevoie pentru un all-inclusive”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

Prețurile au crescut cu 10-20% în această perioadă. Tarifele pornesc de la 540 de lei pe noapte, cameră dublă cu mic dejun inclus și ajung la 950 de lei pe noapte pentru apartamente. În luna iulie tarifele sunt mai mari față de luna iunie, pentru că atunci litoralul nu este atât de aglomerat”, a declarat Elena Drăghici, manager hotel.

Însă, nu toți hotelierii recurg la această metodă. Unii preferă să mențină tarifele constante pentru a atrage mai mulți clienți. De pildă, în stațiunea Mamaia la un hotel de trei stele turiștii se pot caza cu doar 350 de lei pe noapte, iar în acest preț intră și alte beneficii.

Prețurile sunt la fel cum au fost în perioada de 1 mai. Nu am crescut prețul, au rămas aceleași. Prețul unei camere este de 350 de lei pe noapte unde sunt incluse șezlongurile gratuite pe plaja noastră privată și parcarea gratuită, de asemenea”, a declarat Ana-Maria Caraiani, manager hotel.

Mai mult decât atât, sunt și hotelieri care au pregătit pentru această perioadă mai multe oferte atractive. Și asta pentru că, cel puțin în acest an, litoralul românesc s-a confruntat cu o scăderea a numărului de turiști. Motiv pentru care tot mai mulți patroni au încercat să caute cele mai bune soluții pentru a-i atrage pe clienți, dar și să fie în beneficiul lor.

Prețurile în momentul de față se apropie de cele maximale pentru vârful sezonului, nu există modificări pentru cele anunțate la începutul campaniei de vânzare a acestui sezon. Ba mai mult, în stațiunea Mamaia, având în vedere că există o situație specială acolo, unde vânzările nu sunt ca în anii trecuți, prețurile s-au micșorat. Sunt multe hoteluri care au oferte last minute în această perioadă sau chiar oferte cu zile gratuite”, a declarat Ștefan Necula, agent de turism.

Sunt oferte speciale pentru că știm foarte bine că vânzările au scăzut în stațiunea Mamaia și atunci hotelierii au venit cu aceste oferte speciale. Tarifele încep de la 192 de lei pe cameră la un hotel de două stele, apoi 250 de lei la trei stele și ajung la 384 de lei la un hotel de patru stele cu mic dejun inclus”, a declarat Ionuț Nedea, agent de turism.

Agenții de turism susțin că acum ne aflăm în perioada de dinaintea apogeului. Vârful ar urma să fie peste două săptămâni. Atunci se vor înregistra creșteri la mai toate unitățile de cazare.

Diferențele față de perioada de pre vârf de sezon sunt diferite cu 10-15%”, a mai declarat Ștefan Necula, agent de turism.

Sunt aceleași tarife pe care le-am anunțat la începutul sezonului, dar intrăm în această perioadă de vârf de sezon unde tarifele cresc cu 15-20% în medie”, a mai declarat Ionuț Nedea, agent de turism.

După data de 20 august litoralul românesc va intra din nou pe o pantă descendentă. Atunci turiștii vor găsi prețuri din ce în ce mai mici, iar în extrasezon se pot bucura și de ofertele anunțate prin programul „Litoralul pentru toți”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233