dobroge.tv

Live

Peste 300 de marinari militari români participă la exercițiu multinațional „Breeze 22”: „Echipajul se pregătește încă de la începutul anului”

15 iulie 2022
Publicitate

Peste 300 de marinari militari participă la exercițiul multinațional „Breeze 22”, în Bulgaria. Fregata „Regele Ferdinand”, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” și nava purtătoare de rachete „Zborul” au plecat din porturile militare din Constanța și Mangalia și au ajuns în portul Burgas. Aici va avea loc prima etapă a exercițiului.

Fregata „Regele Ferdinand” și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a plecat miercuri din portul militar Constanța, iar nava purtătoare de rachete „Zborul” a părăsit portul militar din Mangalia joi. Acestea au ajuns acum în portul Burgas.

Se pregătesc pentru exercițiul internațional Breeze 2022, un exercițiu foarte important pentru Forțele Navale. Așteptăm ca echipajele noastre să facă față cerințelor și obiectivelor de instruire ale exercițiilor”, a declarat contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru, locțiitorul Șefului Statului Major al Forțelor Navale.

În portul bulgăresc va avea loc prima etapă a exercițiului și se va desfășura ședința de planificare pentru stabilirea modului de acțiune pe mare. La ediție din acest an vor participa capabilități navale și aeriene, precum și ofițeri de stat major din mai multe țări printre care: Franța, Grecia, Italia, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Suntem pregătiți pentru exercițiul multinațional care ne stă în față. Echipajul se pregătește încă de la începutul anului, când nava a intrat în operativitate și suntem convinși că vom termina cu bine această misiune”, a declarat cdor. Victor Durea, comandantul Fregatei „Regele Ferdinand”.

Exercițiul se va desfășura pe baza unui scenariu fictiv. Acesta este adaptat la noile provocări geostrategice și prevede răspunsul unei forțe multinaționale la o criză geopolitică apărută în regiune.

Pune în fața noastră diferite situații pe care trebuie să le rezolvăm, arătând astfel interoperabilitatea dintre forțele participante”, a mai declarat cdor. Victor Durea, comandantul Fregatei „Regele Ferdinand”.

Scenariul cuprinde acțiuni în toate mediile de luptă, inclusiv împotriva amenințărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniței estice a NATO.

În contextul geopolitic de la Marea Neagră, este foarte important ca prezența navelor noastre să fie la cel mai înalt nivel aici, în Marea Neagră, împreună cu partenerii noștri de la sud, cu marina bulgară”, a mai declarat contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru, locțiitorul Șefului Statului Major al Forțelor Navale.

Obiectivul principal al exercițiului multinațional „Breeze 22” este consolidarea interoperabilității, la nivel tactic, între personalul naval și unitățile participante, prin exersarea procedurilor operaționale de război convențional și neconvențional și de combatere a amenințărilor asimetrice. Exercițiul se va încheia pe 25 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233