dobroge.tv

Live

Guvernul înfiinţează un comitet interministerial care să găsească soluţii la combaterea efectelor secetei

15 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Nicolae Ciucă a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial care să găsească soluţii la efectele generate de schimbările climatice în domeniul agriculturii, cum este cazul secetei.

Am avut o discuţie cu domnul ministru Daea, miercuri în şedinţa de Guvern, şi, după ce am analizat, am luat decizia ca începând de săptămâna viitoare să înfiinţăm un comitet interministerial care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă efectele şi impactul în agricultură al schimbărilor climatice şi, aşa cum am scos în evidenţă, efectele pe care le produce seceta pedologică", a declarat premierul, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Din acesta vor face parte mai multe ministere, între care cel al Agriculturii, Mediului și al Finanțelor.

În felul acesta dorim să identificăm măsurile pe care putem să le luăm atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene pentru dezvoltarea sistemelor de irigații, pentru sprijinul fermierilor care sunt afectați de efectele secetei”, a spus Ciucă, adăugând că vor fi căutate și măsuri care să ducă la dezvoltarea capacităților de producție în industria agroalimentară.

Premierul a mai spus că guvernanţii trebuie să identifice măsurile din fonduri guvernamentale şi fonduri de la UE pentru a dezvolta sistemele de irigaţii, pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de efectele secetei şi dezvoltarea capacităţii de industrie în agro-alimentară.

Nicolae Ciucă a cerut şi MAE şi ambasadorilor să ţină legătura cu diaspora şi să îi informeze de posibilităţile de dezvoltare a unor afaceri în ţara noastră.


Sursă foto: captură video Facebook Guvernul României

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233