dobroge.tv

Live

Terenul pe care se aflau Galeriile Soveja, acoperit de gunoaie. Locuitorii din zonă sunt revoltați: „Mi-e pur și simplu rușine în Constanța”

14 iulie 2022
Publicitate

Sticle, ambalaje, pungi și iarbă crescută aleatoriu. Așa arată acum terenul pe care se aflau Galeriile Soveja. După ce bătrâna construcție a fost demolată, iar în locul ei s-a hotărât construirea unui parc, zona s-a transformat într-o groapă de gunoi. Cei care locuiesc aici spun că nu mai suportă această situație care este tot mai întâlnită în ultima perioadă. Numai seara trecută, polițiștii locali s-au sesizat și au dat 11 amenzi în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Au aruncat, eu vedeam ce se întâmplă, așteptam aici, și a venit un nene și a aruncat un bidon de murături”, spune un constănțean.

Se întâmplă chiar într-o zonă centrală din orașul nostru. Mai exact pe terenul pe care cândva se aflau fostele Galerii Soveja, numit şi bazarul „Ştefăniţă Vodă”. Unii constănțeni spun că aproape în fiecare zi oamenii aruncă ce nu le mai este de folos pe acel teren care ar trebui să devină de fapt un loc de relaxare.

Nu vedeți în ce hal arată și de câteva ori au tot împrejmuit”, spune o constănțeancă.

E destul de mizerabil ceea ce se vede în fața unui cabinet, în fața…”, spune o altă constănțeancă

Gunoaiele la noi în Constanța sunt peste tot, la ordinea zilei. Vin sparg semințe, vecinii de aici, de aici, și-și lasă mizeria, chiar aici pe trotuar”, spune un constănțean.

Cei care locuiesc în zonă spun că nu mai suportă această situație. S-au săturat de mizeria care se strânge aici mai mereu. Mai grav este că, mirosul atrage și câinii vagabonzi iar mulți se tem să mai treacă pe acolo, mai ales pe timpul serii.

Mi-e pur și simplu rușine în Constanța. Pur și simplu. Eu cred că e lipsă de gospodărire, cum s-ar zice”, spune un constănțean.

Oase aruncate cu sacii și pute. Câinii trag de ei, dacă treci pe acolo, te mușcă câinii”, spune un alt constănțean

După realizarea unui sondaj în rândul locuitorilor, după cum anunțau la acel moment reprezentanții Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, cei 3.000 de metri se vor transforma într-un parc. Însă, oamenii sunt încă sceptici și spun că ar fi prea frumos să fie adevărat.

Ați văzut în Constanța asta ceva să se construiască repede și de grabă? Să dea Dumnezeu să răsară parcul ăsta, să nu mai răsară buruieni”, spune un constănțean.

Târziu cred că se face, chiar vorbeam cu soțul zilele astea, poate vreo doi trei ani o să dureze”, spune o constănțeancă.

Sticle, gunoaie și iarbă crescută aleatoriu, așa arată acum terenul pe care erau cândva construite fostele Galerii Soveja. Deși acesta ar trebui să devină cât mai repede un parc, momentan nu pare a fi decât o groapă de gunoi, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

După ce constănțenii au votat ce să se construiască în locul Galeriilor Soveja, terenul a trecut din administrarea RAEDPP în cea a Primăriei Constanța. Când va fi gata noul spațiu verde, nimeni nu știe. Potrivit municipalității în acest moment se pregătește achiziția pentru proiectarea parcului.

Să facă parcul cât mai repede, avem nepoți, vrem să-i plimbăm în parc”, spune o constănțeancă.

Polițiștii locali au dat miercuri seară 11 amenzi celor care se aflau pe lângă terenul unde odată se aflau Galeriile Soveja. Unii au fost sancționați pentru că au aruncat acolo gunoiul, alții pentru că au fost surprinși consumând alcool pe domeniul public. Valoarea amenzilor a fost în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233