dobroge.tv

Live

Imagini dramatice, pe Dunăre. Nivelul apei scade alarmant de la o zi la alta: ''Cu maşina în mijlocul Dunării, a Brațului Borcea...''

Imagini dramatice, pe Dunăre. Nivelul apei scade alarmant de la o zi la alta: ''Cu maşina în mijlocul Dunării, a Brațului Borcea...''
12 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Seceta face ravagii în România. Situația este critică pe Dunăre, unde nivelul apei scade alarmant de la o zi la alta. La Calafat, navigația a devenit, practic, imposibilă, în timp ce Braţul Borcea se poate traversa cu maşina.

„Cu mașina în mijlocul Dunării, a Brațului Borcea, mai exact (…) Nu, nu e minune, e doar consecința secetei accentuate din acest an", se arată într-o postare pe Facebook, citată de romaniatv.net.

Imagini dramatice au fost suprinse în județul Călărași. La Vărăști, apa fluviului s-a retras atât de mult, încât la aproape 10 metri de țărm te poți plimba liniștit, pentru că nivelul apei abia ajunge la glezne.

La Vărăști, în ultimele zile, acolo unde erau cândva apele Dunării și chiar treceau vapoare, a apărut o limbă de pământ. Din cauza debitului scăzut, navigația a devenit aproape imposibilă. Chiar și în locul cel mai adânc, apa nu depășește acum un metru, potrivit digi24.ro.

Oamenii locului spun că văd efectiv cum vapoarele fac slalom printre dunele de nisip, existând un risc foarte mare de eșuare, mai scrie sursa citată.

Într-o comunicare transmisă marţi dimineaţă, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a precizat: „Debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 11.07.2022 – 12.07.2022 a fost staționar, având valoarea de 2800 m3/s, sub media multianuală a lunii iulie (5350 m3/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Giurgiu și în creștere pe sectorul Oltenița – Tulcea”.

INHGA nu vine cu veşti bune: „Debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere (2700 m3/s). În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în creștere pe sectoarele Gruia – Calafat și Brăila – Tulcea și în scădere pe sectorul Bechet – Vadu Oii".

Sursă foto: romaniatv.net/Adina Adina Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233