dobroge.tv

Live

Se anunță un weekend aglomerat la malul mării, iar prețurile sunt și ele pe măsură: cât costă o cameră în regim all inclusive la un hotel din Mamaia

08 iulie 2022
Publicitate

Festivalul Neversea, dar și vremea bună au adus mulți turiști pe litoral. Majoritatea hotelierilor se bucură de un grad de ocupare aproape de 100% pentru acest weekend. Au crescut însă și prețurile pentru o noapte de cazare, dar și la serviciile de pe plaje. Potrivit operatorilor economici de la malul mării, tarifele sunt în creștere până la 15 iulie, când este pragul final de scumpiri.

Se anunță un weekend aglomerat la malul mării. Orașul nostru găzduiește cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, iar zeci de mii de tineri români și străini au fost nevoiți să-și găsească cazare.

Este un weekend care se caută de ceva timp de către turiști, și-au făcut foarte mulți rezervări din timp. Credem că vor ajunge la un grad de ocupare foarte mare pentru acest weekend și pentru perioada următoare”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Și cum cererea a crescut, s-au majorat și prețurile cu câteva zeci de lei, mai ales că ne apropiem de mijlocul sezonului estival. Acum, o noapte de cazare la un hotel de două stele din stațiunea Mamaia pornește de la 212 lei, 269 de lei pentru un hotel de 3 stele, iar la 4 stele, tarifele pleacă de la 399 de lei.

În momentul de față, o cameră este 711 lei cu all inclusive, toate mesele sunt incluse, parcarea gratuită, două șezlonguri pe cameră, deci în regim all inclusive. Este full, având în vedere că e și Neversea, hotelul este plin”, a declarat Victor Holban, reprezentant hotel. 

Rezervări multe există, dar și nemulțumirile legate de prețuri sunt destule. Turiștii se plâng că scot mai mulți bani din buzunare pentru toate serviciile.

Și prețurile pe plajă au crescut. Dacă săptămâna trecută, trebuia să scoatem din buzunar 25 de lei pe zi pentru un șezlong, acum trebuie plătim 35 de lei, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Prețurile au crescut și la mâncare, doar plata parcării a rămas la fel – aproape 100 lei pe zi.

Mari, mari. Noi avem noroc că avem apartament aici, avem ce ne trebuie. Dar referitor la mâncare, prețurile sunt mari. Cheltuielile sunt mari”, spune o constănțeancă.

Vis-a-vis de prețuri, da. Sunt mari, nepotrivit așteptărilor”, spune o turistă.

Alții, mai norocoși nu au avut grija cazării pe perioada festivalului.

Tânăr: Pe perioada Neversea-ului.

Reporter: Cum ți se par prețurile la cazare?

Tânăr: Noi am făcut o combinație, nu am plătit nimic pe cazare. Cunoștințe și nu a trebuit să mai plătim nimic.

Tarifele vor continua să crească până pe 15 iulie, după care vor stagna până pe 22 august, când încet-încet se vor apropia de prețurile normale de extrasezon.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233