dobroge.tv

Live

„Ne-am trezit fără apă”. Localnicii și turiștii din Corbu, nemulțumiți de decizia RAJA de a raționaliza apa. Viceprimar: „Noi am aflat de la agenții economici și de pe Facebook”

05 iulie 2022
Publicitate

Locuitorii comunei Corbu, dar și turiștii care și-au ales un sejur în această zonă, primesc apă raționalizată. În localitate apa potabilă se va furniza după un program prestabilit, din cauza secetei. Toate pensiunile și gospodăriile vor avea apă la robinete doar în anumite intervale orare. RAJA nu știe momentan cât timp vor dura restricțiile.

Locuitorii din Corbu sunt nevoiți să se descurce cu apa raționalizată. Presiunea la chiuvete a scăzut aproape de zero, marți la prânz. Practic, oamenii primesc apă doar în intervalul orar 6.00-11.00 și 15.00-23.00.

Uitați cum curge. Nu putem să spălăm vasele, ce ne trebuie la bucătărie aici și turiștii au de suferit că nu au cu ce să se spele”, spune o localnică.

Mai mult decât atât, și turiștii cazați în acestă localitate au de suferit. Și proprietarii de pensiuni spun că oaspeții lor s-au plâns din cauza apei.

Practic ne-am trezit fără apă, nu am mai avut cu ce să spălăm copilul și am fost nevoiți să încălzim apă la, cum se zice, o cratiță, d-aia ca să putem să spălăm copilul. Și noi la fel”, spune un turist.

Avem turiști. Turiștii s-au plâns cei de săptămâna trecută, cei de săpătmâna asta mai țârâie apă câte puțin”, spune o localnică.

Edilul comunei a fost luat prin surprindere și susține că Regia de Apa nu i-a trimis niciun aviz.

Nu ne-a anunțat prin adresă scrisă că se va raționaliza apa sau se va opri acum, apa. Noi am aflat de la agenții economici care au venit aici și de pe Facebook”, a declarat Vasile Halici, viceprimar comuna Corbu.

RAJA a luat această decizie din cauza secetei accentuate din ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă, în special în zonele rurale.

În această situație, datorită cerinței crescute de apă de la nivelul zonelor de aprovizionare nu se poate realiza acumularea în rezervoarele de stocare, acumulare care să fie suficientă pentru a asigura furnizarea de apă în regim continuu”, a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA Constanța.

Momentan nu se știe cât va dura programul de raționalizare.

Depinde foarte mult de situația meteorologică din următoarea perioadă, în sensul în care dacă vor mai continua aceste perioade de secetă, fără ploi, acest program va fi menținut toată luna iulie”, a mai declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA Constanța.

Comuna Corbu are 5.700 de locuitori, la care, în sezonul estival, se adaugă câteva sute de turiști. Reprezentanții RAJA îi îndeamnă pe oameni să consume cu moderație apa potabilă, să își facă provizii și să evite, pe cât posibil, folosirea ei în scop agricol și pentru grădinărit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233