dobroge.tv

Live

Mai sunt doar trei zile până la festivalul Neversea. Sute de forțe de ordine au fost mobilizate: nu vor lipsi nici câinii special antrenați și nici specialiștii antidrog

04 iulie 2022
Publicitate

Mai sunt doar trei zile până la cel mai mare festival de pe plajă din Europa, Neversea. Așa că autoritățile și organizatorii fac ultimele pregătiri pentru ca evenimentul să se desfășoare fără incidente. Sute de polițiști și jandarmi vor fi prezenți în toate cele patru zile și patru nopți de distracție. Nu vor lipsi nici câinii special antrenați și nici specialiștii antidrog.

Festivalul Neversea își va deschide porțile pentru prima dată, joi noaptea fiind singurul festival din Europa ce va transforma experiența muzicală de la malul Mării Negre într-o călătorie unică. Așa că nu doar organizatorii au intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește pregătirile, ci și autoritățile.

Ar fi păcat ca evenimente și chestiuni periferice care n-au nicio legătură cu arta, cu civismul, cu cultura, să altereze imaginea festivalului pentru că am investit cu toții enorm în organizarea acestui festival și vreau să iasă la suprafață lucrurile bune”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Trupele speciale ale poliţiei se vor alătura ofiţerilor de zi cu zi şi jandarmilor şi vor asigura paza şi ordinea publică în zonă pe toată perioada festivalului.

O medie de 150 de polițiști de zi vor acționa pe toate cele trei paliere din competența Poliției Române. Vom avea un climat de ordine și siguranță publică corespunzător, pe linii de investigații criminale vom acționa pentru combaterea și prevenirea faptelor antisociale, în special a infracțiunilor contra persoanei, cât și asupra patrimoniului”, a declarat Liviu Lazăr, comisar-șef Poliția municipiului Constanța.

Pentru acest eveniment au fost alocați 600 de lucrători pentru a acționa pe toate cele trei bariere, dar și câini antrenați care să depisteze neregulile din teren. Vor fi şi ofiţeri de la crima organizată dar şi de la birourile antidrog. Accesul în zona se va face doar cu poşete ori genţi de dimensiuni mici şi fără rucsace.

Vom fi prezenți cu activități specifice în zona festivalului, dar și premergător începerii festivalului. Aceste activități țin cont de amenințările, vulnerabilitățile și riscurile pe linia consumului ilicit de substanțe la astfel de evenimente”, a declarat comisar şef Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog.

Vom acorda o atenție deosebită deținerii și consumului de substanțe interzise. În dispozitivul constituit vor face parte mai mulți câini special antrenați pentru depistarea substanțelor interzise”, a declarat Liviu Lazăr, comisar-șef Poliția municipiului Constanța.

Și pentru ca totul să se desfășoare fără incidente prezenți la eveniment vor fi și pompierii, jandarmii, dar și 700 de agenți de securitate privați.

Pentru a ne asigura că toți participanții de la festival se vor bucura în siguranță de muzică, efective din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța vor fi prezente în zona de desfășurare a evenimentului, dar și pe traseul de deplasare a participanților”, a declarat col. Constantin Dima, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Vor fi două autospeciale de intervenție la accidente colective, două autospeciale de transport personal și victime multiple și ofițeri pentru punctul de comandă și conducere integrată”, a declarat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

Accesul la festival se va face conform unor condiţii bine stabilite de organizatori. Preschimbarea biletelor în brățara de festival se va realiza doar cu actul de identitate într-un singur loc. Mai exact, la intrarea pe plajă Modern, dinspre Portul Turistic Tomis, Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233