dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Încă o medie de 10 la Bacalaureat, după contestaţii. Este vorba despre un elev de la Colegiul ''Mircea cel Bătrân''

CONSTANŢA. Încă o medie de 10 la Bacalaureat, după contestaţii. Este vorba despre un elev de la Colegiul ''Mircea cel Bătrân''
01 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a prezentat rezultatele finale la Bacalaureat, în sesiunea din luna iulie. El a arătat că rata de promovare este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele dinainte de contestaţii. De asemenea, 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate.

Şi la Constanţa, un elev de la Colegiul ''Mircea cel Bătrân'' a reuşit să aibă media generală 10 după rezultatul la constestaţie. El obţinuse iniţial 9,8 la Fizică, iar după rezolvarea contestaţiilor a primit nota 10. Elevul obţinuse media maximă la toate celelalte discipline.

Teodora și Rareș, doi dintre elevii constănțeni care au obținut media maximă la examenul de Bacalaureat: „Voiam și ținteam spre 10 de la început”

Astfel, numărul celor care au reuşit să ia nota maximă la examenul de bacalaureat în judeţul Constanţa, este de 4. Anterior, alţi doi elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Matematică şi unul de la Liceul "Ioan Cotovu" din Hârşova au reuşit să obţină punctajul maxim.

CONSTANŢA. 'Am crezut şi voi crede mereu în tine'. Ionuţ ne arată ce înseamnă ambiţia - a luat 10 la bac deşi nu a învăţat la un liceu de renume. Cea mai mare mulţumire au fost lacrimile mamei

”Numărul contestaţiilor este deja cunoscut, 49.115 contestaţii, anul acesta, faţă de 55.980 anul trecut”, a spus ministrul Cîmpeanu, el arătând că în continuare au fost schimbate foarte multe note. ”Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate în urma contestaţiilor. 2.752 de note au rămas nemodificate”,a mai spus el.

Ministrul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat, sesiunea din iulie, este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele anunţate înainte de contestaţii.

”Această diferenţă se păstrează în fiecare dintre anii din urmă”, a arătat Cîmpeanu, precizând că este clar că sunt multe lucruri care trebuie îmbunătăţile în sistemul de evaluare. Ministrul Educaţiei a anunţat că în urma rezultatelor finale la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, numărul celor care au reuşit să promoveze acest examen este de 91.332, cu aproape 3.000 mai mult decât numărul celor care au promovat anul trecut, deşi anul acesta numărul acelor înscrişi a fost cu aproape 7.000 mai mic.

Faţă de anul 2020, numărul celor înscrişi la Bacalaureat este cu aproape 30.000 mai mic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233