dobroge.tv

Live

Locuri de muncă insuficiente în construcții: „Constanța are nevoie de forță de muncă pentru a duce investițiile pe care le are în următoarea perioadă”

28 iunie 2022
Publicitate

Constanța se confruntă cu lipsa locurilor de muncă în construcții. Afirmația aparține președintelui Federației Societăților de Construcții din România, Cristian Erbașu. Prezent la o întâlnire care a avut ca scop dezbaterea problemelor cu care se confruntă constructorii, acesta spune că în municipiu există multe investiții care trebuie să fie duse la bun sfârșit. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de mai multe locuri de muncă. Pe de altă parte, anul trecut a existat o creștere a numărului de absolvenți de liceu interesați de Facultatea de Construcții, față de anii trecuți.

Constanța are nevoie de forță de muncă pentru a duce investițiile pe care le are în următoarea perioadă. Iar Constanța are extreme de multe investiții de făcut pentru că a avut o lungă perioadă de timp în care acest județ și acest oraș nu au avut investiții. Și aici nu vorbesc de un an, doi, trei, ci vorbesc de 20-30 de ani. 

Rămânem ultimii la absorbția banilor, chiar dacă ne lăudăm că am obținut extreme de mulți bani, nu-i cheltuim și ulterior îi vom pierde și acești bani vor fi consumați de alte țări din Uniunea Europeană pentru că noi nu am reușit în termenul stabilit să îi cheltuim. În momentul de față se pare că toată lumea prezintă lucrurile ca și cum am fi în grafic, însă atragem atenția că acest grafic este un grafic fals. Pentru că se trece de anumite borne, însă se trece cu anumite compromisuri. Compromisuri care își vor face efectul în etapele următoare”, a declarat Cristian Erbașu, președintele Federației Societăților de Construcții din România.

Astfel de evenimente nu fac altceva decât să conștientizeze de fapt nevoie de ingineri pe care trebuie să îi avem în câmpul muncii. Suntem în situația în care nu mai putem satisface cererea de angajare a absolvenților. Deja de doi ani de zile cu firmele am început diferite forme de integrare a studenților încă din anul patru. De anul acesta chiar și anul trei, deci nu numai anul terminal”, a declarat dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții a Universității Ovidius.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233