dobroge.tv

Live

Sorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Naţională: „Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte”

Sorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Naţională: „Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte”
23 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Naţională, că doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie, scrie news.ro

Sorin Cimpeanu s-a referit la rezolvarea subiectelor de la limba române, arătând că sunt itemi care au avut un procent mic de rezolvare, el dând exemplul itemului 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exerciţiul care vizează scrierea corectă.

Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect româneşte. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a şti ce avem de făcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută” a spus el.

Ministrul a mai spus că la un alt item, doar 43% dintre elevi ştiu să identifice verbele. „21% nu au identificat nici măcar un verb”, a mai spus el.

Cîmpeanu a precizat că un alt rezultat arată că „doar 37% dintre elevi au ştiu să identifice corect o propoziţie principală şi una atributivă. (..) Alte observaţii, 8% dintre elevi nu pot identifica o informaţie prezentată explicit în primul enunţ al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie”, a mai spus ministrul.

În privinţa subiectelor la Matematică, ministrul a spus că 15% dintre elevi nu au răspuns corect la itemul 1 de la subiectul 1, şi anume rezultatul calculului 10 plus 10 împărţit la 10. „Este o concluzie tristă”, a completat ministrul Educaţiei.

Acest subiect a fost gândit ca având cel mai scăzut nivel de dificultate, şi totuşi el a pus probleme pentru 15% dintre elevi. Se naşte în mod firesc întrebarea în ce măsură profesorii s-au ocupat de aceşti elevi, ştiut fiind faptul că începând cu clasa a 5 a acest lucru ar fi trebuit descoperit şi remediat”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că 47% dintre elevi nu au răspuns corect la itemul 6 de la subiectul al doilea, care cerea să se calculeze diagonala unui paralelipiped dreptunghic.


Sursă foto: captură Facebook Sorin Mihai Cîmpeanu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233