dobroge.tv

Live

Rafila recomandă evitarea relaţiilor intime cu necunoscuţi pentru protejarea de variola maimuţei

20 iunie 2022
Publicitate

„Am recomandat utilizarea prezervativului sau abstinența în cazul relațiilor întâmplătoare”. Afirmația îi aparține ministrului Sănătății. Mai mult, doctorul Alexandru Rafila a mai susținut că în cazul în care numărul de infectări cu variola maimuței se va înmulți, vom intra „într-un soi de rutină și în cazul acestei boli”, la fel cum a fost în cazul COVID. De asemenea, acesta a mai spus că „nu trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit”.

Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau relațiilor cu persoane întâmplătoare, cu persoane necunoscute. Nu se referă la o viaţă fără riscuri, deci cine îşi asumă astfel de riscuri… Am dat o astfel de recomandare în mod evident fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secreţiilor, calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală şi evitarea relaţiilor cu persoane necunoscute în mod evident este o măsură de protecţie individuală pe care putem să o luăm cu toţii cei care suntem, să spunem, la risc sau persoanele care sunt la risc pentru aşa ceva.

Intrăm într-un soi de rutină şi în cazul acestei boli. Repet, e sezonul estival, sunt multe sunt multe evenimente în toată ţara, în Europa şi recomandarea aceasta de precauţie în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233