dobroge.tv

Live

Veşti bune pentru constănţeni. A început înlocuirea conductelor din sistemul de termoficare: „Știm că producem disconfort cetățenilor, dar nu avem altă soluție”

17 iunie 2022
Publicitate

Veşti bune pentru constănţeni. A început înlocuirea conductelor din sistemul de termoficare. Autorităţile locale promit că problemele din mijlocul iernii vor dispărea în mare parte, iar pierderile din rețea se vor reduce semnificativ. Aşadar, următorul sezon rece va fi cu costuri mai mici la întreținere și cu un confort sporit în casă. Schimbarea conductelor se va face treptat, în trei etape. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 280 milioane de lei.

În final vom schimba întreaga magistrală de transport a agentului termic apă supraîncălzită care pleacă de la CET și ajunge în punctele termice. Prin POIM Axa 71 pe Programul 2014-2020, cu extensie trei ani, numai că acolo granturile, programele erau de 20 de milioane, ori noi aveam nevoie de 50 de milioane. Am făcut eforturi și lobby ca să ni se accepte trei proiecte: unul de 20 de milioane, altul de 20 (milioane - n.red.) și încă unul de 10 (milioane - n.red.). De-aia am împărțit în trei etape.

Știm că producem disconfort cetățenilor, dar nu avem altă soluție. Trebuie să le schimbăm pentru că schimbarea lor va duce la micșorarea pierderilor care, după cum spuneam, sunt mari și bineînțeles la micșorarea prețului gigacaloriei”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233