dobroge.tv

Live

„O să cadă și ăsta ca celălalt”. Podul de la Corbu, coșmarul șoferilor: unii oameni se tem că s-ar putea prăbuși precum cel din județul Neamț

15 iunie 2022
Publicitate

Gropi, crăpături şi bucăţi desprinse din asfalt. Aşa arată podul rutier de la Corbu, numit de către oameni şi „Podul cu gropi”. Iar nervii şoferilor sunt la ordinea zilei. Se tem că-şi vor distruge mașinile sau mai rău că în orice moment podul ar putea ceda asemenea celui din județul Neamț. Autoritățile spun totuși că au în vedere reabilitarea și consolidarea, dar momentan nu au o dată exactă a lucrărilor.

E de nedescris. O să cadă ca ală din Neamț”, spune un șofer.

Șoferii care tranzitează podul rutier care leagă orașul Năvodari de Corbu se tem că dacă acesta nu va fi reparat cât mai repede va avea aceeași soartă ca cel din județul Neamț.

Reporter: Nu prezintă siguranță.

Șofer: Păi nu se vede că e gaură? Se vede jos calea ferată, prin el.

O să cadă și ăsta ca celălalt”, spune un șofer.

De 30 de ani e așa. Uitați-vă la el. Mai are puțin și cade”, spune un alt șofer.

De ani de zile se încearcă reabilitarea lui însă, până în acest moment nimeni nu a făcut nimic. Iar odată cu trecerea anilor starea lui s-a degradat. Ba mai mult, gropile care odată erau mici s-au transformat acum în „cratere”. De asemenea, există o porțiune unde covorul asfaltic s-a surpat atât de mult, încât se poate observa calea ferată de sub pod.

De cinci ani de zile, uitați ce gropi, rupem mașina, rupem janta”, spune un șofer.

O părere foarte proastă. Sper să rezolve într-un final”, spune un alt șofer.

Podul? Groaznic, cum să arate? Nu vedeți?”, spune un șofer.

Podul rutier este important pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă. Și asta pentru că pe aici trec zilnic zeci chiar sute de mașini. Ba mai mult, pe aici merg și turiștii care vor să ajungă în Năvodari, Mamaia, Corbu, Vadu sau chiar Delta Dunării.

Noi îl trecem foarte des și știm în ce hal este. Și așteptăm”, spune o localnică.

Groaznic. Se rup mașinile aici”, spune un șofer.

Vom face un experiment: vom pune un pahar cu apă pe pod pentru a vedea cum se simt vibrațiile atunci când mașinile de tonaj trec pe aici”, spune Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

De cealaltă parte, specialiștii susțin că structura de rezistență a podului este încă bună, iar conducătorii auto nu au de ce să se teamă.

Nu o să ducă la prăbușirea podului. Dar, pe viitor, va duce totuși la fisurarea grinzii, dacă nu se trece la reparație”, spune un arhitect.

Momentan, toate acestea defecțiuni care trebuie urgent reparate, nu reprezintă un pericol pentru cei care trec pe deasupra podului, ci pentru cei care trec pe sub el. Și asta pentru că în orice moment, conducătorii auto se pot trezi cu o bucată de beton pe mașină.

S-a infiltrat în beton, s-a umflat pe timpul iernii și bucăți din betonul ăla s-au desprins de pe armătură. Și acolo trebuie intervenit și făcute reparații”, mai spune arhitectul.

Asfaltul într-adevăr este deteriorat și trebuie îndepărtat complet și probabil că și betonul de dedesubt. Trebuie făcută o reparație. În afară de niște mici peticele, aici nu s-a făcut nimic. Și nu înțeleg de ce. Are 50 de metri lungime, investiția ar fi mică”, a declarat Remus Lucian, arhitect și inginer constructor.

Autoritățile vor să-l repare însă, mai există o dilemă. A cui este podul și cine ar trebui să-l reabiliteze. Primăria Năvodari susține că acesta face parte din proprietatea publică Constanța, iar Consiliul Județean spune că podul „figurează ca proprietate a Consiliului Local Năvodari”.

Consiliul Județean Constanța a solicitat și a obținut la începutul acestui an, de la Primăria orașului Năvodari, eliberarea certificatului de urbanism. Podul situat pe Drumul Județean 226, cunoscut drept Podul de la Corbu, nu figurează în inventarul domeniului public și privat al orașului Năvodari”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

El figurează ca proprietate a Consiliului Local Năvodari. Cu toate acestea noi am dispus o expertiză care ne spune clar dacă structura de rezistență a acestui pod mai poate susține funcționalitatea lui sau nu”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Până se vor demara toate expertizele și se va decide ce se va întâmpla cu podul, șoferii vor fi nevoiți în continuare să circule cu prudență.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233