dobroge.tv

Live

Sindicaliștii din SĂNĂTATE protestează astăzi în Piața Victoriei. 800 de membri SANITAS Constanța participă la miting

15 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

800 de membri Sanitas din toate unitățile sanitare și de asistență socială din județul Constanța au plecat astăzi, la primele ore ale dimineții, la mitingul din Piața Victoriei. Revendicările lucrătorilor din sănătate sunt mai multe însă cea mai importantă este eliminarea discriminării.

Mitingul celei mai mari federații sindicale din sistemul sanitar este programat să înceapă la prânz, în fața sediului Guvernului. Potrivit organizatorilor, la proteste participă aproximativ 10.000 de membri Sanitas din toată țara .

CARE SUNT REVENDICĂRILE SANITAS

  • Aplicarea corectă și în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaților din Sănătate și din Asistență socială: creșterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor și plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
  • Asigurarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru angajații din sănătate;
  • Eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensațiilor, primelor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale pentru angajații din sănătate și asistență socială;

„În ultimii doi ani, guvernele României au încălcat sistematic Legea salarizării prin blocarea creșterilor salariale. Decizia a lovit în categoriile de angajați cu cele mai mici salarii din sistem: personalul TESA, personalul auxiliar, tehnic, infirmieri, brancardieri, îngrijitori, etc.(...) Majoritatea categoriilor profesionale au sporul pentru condiții de muncă aplicat la salariul din 2018”, potrivit lui Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas.

"Acest personal face parte din ECHIPĂ, ei sunt cei „din umbră” care asigură îngrijirea, aprovizionarea, funcţionarea și depanarea sistemului sanitar și al celui de asistență socială! Sunt piese extrem de importante în angrenajul fiecărei unități fără de care sistemul s-ar bloca. Solicităm guvernanților să repare această nedreptate și să acorde personalului auxiliar-medical, personalului de specialitate, de îngrijire și personalului TESA salariile și drepturile ce li se cuvin!", a anunțat SANITAS Constanța.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233