dobroge.tv

Live

Ce este un cadru de curățare a parbrizului

Ce este un cadru de curățare a parbrizului
15 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Dispozitivul de spălare a parbrizului unui vehicul permite șoferului să curețe parbrizul și, în funcție de formă, și geamul din spate.Ștergătoarele de parbriz sunt destinate a fi utilizate atunci când parbrizul este umed și se recomandă evitarea folosirii lor pe o suprafață uscată.

Lichidul de spălare a parbrizului poate fi un lichid pentru vehiculele cu motor care este utilizat pentru a îmbunătăți parbrizul cu lama ștergătorului în timp ce vehiculul este condus.

Lichidele special dezvoltate pentru curățarea parbrizelor sunt, în cea mai mare parte, mai bune decât apa atunci când vine vorba de curățare și îngheață doar la minus 20 de grade. Vestea proastă despre ștergătoare este că acestea sunt de obicei fabricate din etanol sau metanol, care sunt dăunătoare pentru oameni și animale și pot polua mediul înconjurător. De multe ori, spălătorul de parbriz conține un lichid toxic numit etilenglicol. Această substanță poate deteriora peliculele de vopsea și unele materiale plastice sau piesele elastice din vehicule.

(Fotografie cu sistemul de curățare a parbrizului de pe șantier euautopiese.ro)

Cele mai frecvente defecțiuni ale parbrizului

Marginea este cea mai slabă parte a parbrizului și se crapă mai ușor decât restul parbrizului, așa că cele mai multe fisuri apar în această zonă.

1.Aproximativ 75% dintre parbrizele sparte/înlocuite au o margine spartă cu un punct de efect sub două pliuri de la margine, unde există o eroare de asamblare a sticlei.

2.Un strat de protecție de 5 cm în jurul perimetrului care acoperă zona defectă, cunoscut sub numele de Edgeguard, ar elimina fisurarea marginilor și, prin urmare, cele mai multe înlocuiri de geamuri auto.

3. Marginea deteriorată însumează aproximativ 15% din suprafața parbrizului, dar este o regiune nevăzută.

4.Fritul, care este intenționat negru, amplifică efectul prin fluctuațiile de temperatură și dilatare termică, crescând sensibilitatea, greutatea și lungimea fisurii.

5.Repararea fisurilor reprezintă o economie de aproximativ 65% și 100% față de o înlocuire. Zece reparații de fisuri economisesc zece înlocuiri.

Riscuri de fisurare a parbrizului:

● Condiții meteorologice neplăcute: în timpul unei furtuni sau grindină parbrizul dumneavoastră riscă să se spargă sau să se crape.

● Accidente de vehicule auto.

● Conducerea imprudentă.

● Îngrijire nepotrivită.

● Degradare.

(p)

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233