Școala de Vară în Radiologie, organizată la Mamaia. 60 de medici rezidenți vor învăța despre cele mai noi tehnici și tehnologii în domeniul imagisticii
60 de medici rezidenți din toată țara și-au dat întâlnire la Constanța. Școala de Vară de Radiologie se ține anul acesta la malul mării, iar timp de patru zile tinerii vor învăța despre cele mai noi tehnici și tehnologii în domeniul imagisticii. Anul acesta au putut participa, pe lângă cei aleși, și alți 200 de medici care au fost prezenți pe o platformă online.
După ce zilele trecute sute de specialiști radiologi s-au întâlnit la un congres de profil, a venit rândul colegilor lor mai tineri să ia parte la Școala de Vară. Rezidenților li se arată cazuri importante, participă la prezentări și workshop-uri, socializează și își împărtășesc ideile și experiențele medicale.
„Manifestarea a început ieri cu patologie de imagistică de pelvis masculin și feminin. A continuat și astăzi tot așa pelvis masculin și feminin. Continuă mâine cu partea de senologie, de imagistică senologică și în ultima zi avem partea de intervențional, de radiologie intervențională plus RMN-CT cardiac”, a declarat prof. univ. dr. Ioana Andreea Gheonea, președinte Societatea de Radiologie și Imagistică din România.
60 de rezidenți aleși din principalele centre universitare ale României sunt prezenți fizic la cursuri, iar anul acesta a fost permisă și participarea online a tuturor medicilor interesați de această specializare.
„Este pentru prima dată când formatul este hibrid atât fizic cât și online. Mai mult decât atât avem participare și posibilitatea de participare a tinerilor specialiști și atunci informația care este upgradată și updată la informații de ultimă oră poate fi accesibilă prin formatul online tuturor medicilor”, a mai declarat prof. univ. dr. Ioana Andreea Gheonea, președinte Societatea de Radiologie și Imagistică din România.
„Aici au posibilitatea să învețe despre ceea ce întâlnesc în munca zilnică și au posibilitatea să discute cu specialiștii despre diferite cazuri importante care sunt întâlnite în munca zilnică”, a declarat dr. Ferdinand Bauer, medic specialist în Radiologie.
Rezidenții sunt încântați și spun că este o șansă pentru tinerii medici să învețe într-un mediu relaxant și interactiv tot ceea ce este nou în domeniul imagisticii.
„Pentru mine, fizic este a treia oară, online o dată. Am venit în fiecare an. Anul acesta comparativ cu anii trecuți pot să spun că este mai plăcut deși suntem mai puțini, atmosfera este diferită, suntem la mare nu mai suntem la munte ca în anii trecuți”, a declarat Cristina Mihaela Giofia, medic rezident în anul IV.
„Lucruri noi în primul rând. Este o patologie diversă care a fost prezentată până acum. Pur și simplu învățăm lucruri noi care ne ajută”, a declarat dr. Oana Toma, medic rezident în anul V.
„Experiența este inedită. Tocmai l-am audiat pe doctorul Bauer. Foarte, foarte bun. Prezentările sunt excelente. Domnul profesor a fost extraordinar”, a declarat dr. Gabriela Gandore, medic rezident în anul II.
De asemenea, aceștia au avut posibilitatea să facă cunoștință și cu o serie de echipamente inovative.