dobroge.tv

Live

Weekend plin pentru autoritățile constănțene: incendii, accidente și zeci de amenzi aplicate: 34 de persoane prinse drogate la volan

13 iunie 2022
Publicitate

A fost un weekend plin pe litoral. Exact ca în vremurile bune – așa a arătat minivacața de Rusalii. De la nord la sud, turiștii au luat cu asalt stațiunile, dornici de relaxare. Și pentru ca aceștia să fie în siguranță, sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri, au patrulat în weekend-ul de Rusalii. Vama Veche și Mamaia au fost și de această dată vedetele. La nivelul județul Constanța, oamenii legii au fost la datorie zilnic pentru combaterea faptelor ilegale.

În acest weekend, sute de politiști dar și jandarmi au fost pregătiți să intervină, iar cei care au încălcat legea au fost sancționați. Autoritățile s-au concentra în aceste zile mai mult pe stațiunile Vama Veche și Mamaia, considerate de aceștia „puncte fierbinți”. De asemenea, polițiștii rutieri au supravegheat principalele drumuri care duc spre litoralul românesc.

Au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, din care 40 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, sub acea limită de infracțiune de 0,80 la mie. 57 de infracțiuni au fost constatate, dintre care 34 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, nouă pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, șase pentru conducere cu permisul suspendat, două pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge și patru infracțiuni pentru deținere de droguri de risc”, a declarat cms. șef Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

Aproximativ 120 de jandarmi au acționat zilnic pentru asigurarea pazei și protecției instituționale la obiectivele din competență. Au fost aplicate în total 38 de sancțiuni contravenționale, 15 avertismente și 23 de amenzi în valoare de 9.500 de lei”, a declarat lt. col. Leontin Rădulescu, prim adjunct al inspectorului șef IJJ Constanța.

Au fost constatate două fapte de natură penală cu trei autori la Legea 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Jandarmii grupării au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, cinci amenzi și șapte avertismente în valoare de 2.200 de lei”, a declarat col. Constantin Dima, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

A fost un weekend aglomerat și pentru cei peste 200 de pompieri. Peste 180 de apeluri au fost înregistrate. Dintre care 142 pentru acordare prim ajutor, 11 accidente rutiere și nouă pentru stingerea unor incendii. De asemenea, în aceste zile au fost activate și patru puncte temporare de stingere: Agigea, Vama Veche, Valea Dacilor și Valu lui Traian.

Au fost identificate două clădiri care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate 78 de sancțiuni dintre care 60 de avertismente și 18 amenzi contravenționale în cuantum de 16.500 de lei”, a declarat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

Aglomerat a fost și la punctele de trecere a frontierei. Peste 350 de polițiști au fost la datorie la graniță.

Punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de aproximativ 37.000 de persoane, folosind 8.700 de mijloace de transport. Valori mai ridicate dar normale pentru această perioadă a anului au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria. Au intrat în țară aproximativ 12.200 de persoane cu 2.019 mijloace de transport și au ieșit din țară aproximativ 17.500 de persoane. Au fost constatate două infracțiuni și au fost aplicate 11 contravenții în valoare de 3.000 de lei”, a declarat cms. șef Laurențiu Cicu, director Garda de Coastă.

De asemenea, peste 100 polițiști au asigurat măsurile pentru prevenirea furturilor din stațiile de cale ferată și vagoanele de călători.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233