dobroge.tv

Live

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în minivacanța de Rusalii, în județul Constanța

10 iunie 2022
Publicitate

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri, sunt pregătiţi să intervină în weekend-ul de Rusalii. Vama Veche și Mamaia sunt și de această dată vedetele, așa că și autoritățile se vor concentra mai mult pe aceste stațiuni. La nivelul județul Constanța, oamenii legii vor fi la datorie zilnic pentru combaterea faptelor ilegale astfel încât turiștii să fie în siguranță.

Pentru că se așteaptă la un număr mare de turiști, autoritățile au dispus mai multe măsuri pentru weekend-ul prelungit de Rusalii, la nivelul județului.

„Este un prilej de relaxare, de a se bucura de mare și nisip. Pentru noi este un nou moment să arătăm că suntem responsabili, că suntem la datorie”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județul Constanța.

În acest weekend, sute de polițiști dar și jandarmi sunt pregătiți să intervină, iar cei care vor încălca legea vor fi sancționați. De asemenea, polițiștii rutieri vor supraveghea și principalele drumuri care duc spre litoralul românesc. Autoritățile se vor concentra în aceste zile mai mult pe stațiunile Vama Veche și Mamaia, considerate de aceștia „puncte fierbinți”.

Zilnic peste 300 de polițiști din toate structurile vor acționa pentru prevenirea și combaterea evenimentului infracțional. Prioritatea zero din această minivacanță o constituie prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive”, a declarat cms. șef Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

Aproximativ 180 de jandarmi constănțeni vor acționa în scopul menținerii unui climat de ordine siguranță pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre ca și destinație în vederea petrecerii perioadei de minivacanță. Aproximativ 120 de jandarmi vor fi angrenați în misiuni permanente de pază și protecție”, a declarat col. Daniel Ferencz, inspector șef IJJ Constanța.

Avem solicitări de pază și efective în Tulcea și Constanța pentru a-i sprijini în gestionarea unor evenimente. Efectivul comun e de 250 de jandarmi. Avem solicitări din partea Administrației Rezervației Delta Dunării de a-i sprijini cu două patrule de jandarmi într-un control în zona legunară și zona plajelor Corbu”, a declarat col. Constantin Dima, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

De asemenea, peste 100 polițiști vor asigura măsurile pentru prevenirea furturilor în stațiile de cale ferată și vagoanele de călători. Alături de jandarmi și poliție locală, vor și pompierii.

A operaționalizat începând cu data de astăzi, ora 08.00, patru puncte temporare de stingere, respectiv Valea Dacilor, Valu lui Traian, Agigea și Vama Veche. În fiecare zi, peste 200 de pompieri și tehnica aferentă, 50 de autospeciale vor asigura intervenția în cazul în care vor fi solicitări”, a declarat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

Autorităţile se pregătesc de un aflux ridicat și în punctele de frontieră așa că au fost luate toate măsurile necesare. Peste 350 de polițiști vor desfășura activități specifice în punctele de trecere a graniței.

Sunt deschise cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria și anume: Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov. Există o aglomerare în Vama Veche din cauza faptului că o parte din camioanele care urmau să tranziteze punctul de trecere al frontierei Negru Vodă, din cauza acelei pene de curent care de-abia astăzi la ora 13.00 s-a rezolvat, au fost redirecționate prin Vama Veche. Acum, timpul de așteptare în vamă este destul de ridicat, undeva la 120 de minute”, a declarat cms. șef Laurențiu Cicu, director Garda de Coastă.

Turiștii care au ales să petreacă minivacanța de Rusalii pe litoral au început să sosească încă de la primele ore ale dimineții.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233