dobroge.tv

Live

Ziua 107 de război, în Ucraina. Zelenski: Invazia condusă de Rusia este ''Covid-22'' şi armele sunt vaccinul. Putin s-a comparat cu Petru cel Mare

Ziua 107 de război, în Ucraina. Zelenski: Invazia condusă de Rusia este ''Covid-22'' şi armele sunt vaccinul. Putin s-a comparat cu Petru cel Mare
10 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut un discurs printr-o intervenţie video la gala prin care au fost celebraţi cei mai influenţi 100 de oameni ai anului de revista Time, potrivit news.ro. Zelenski a comparat invazia Rusiei cu Covid-22 şi a descris armele şi sancţiunile ca pe un vaccin.

"Armele şi sancţiunile sunt... un vaccin... împotriva Covid-22 adus de Rusia", a spus Zelenski, la câteva ore după ce a afirmat că lupta pentru Sievierodoneţk ar putea decide soarta întregului Donbas - numele dat colectiv provinciilor Doneţk şi Luhansk în estul ţării sale.

Armata ucraineană păstrează zonele industriale din Sievierodoneţk, în timp ce Rusia concentrează pe loviturile aeriene, artileria şi focurile de mortiere pentru a prelua controlul oraşului din prima linie.

"Nu-şi cruţă oamenii, îi trimit să fie carnea de tun”, a declarat pentru Reuters secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov. "Ne bombardează armata zi şi noapte", a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că milioane de oameni ar putea muri de foame din cauza blocadei ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră. Acesta a semnat un decret care impune sancțiuni împotriva a 35 de oficiali ruși de rang înalt, inclusiv a președintelui rus Vladimir Putin.

De cealaltă parte, Vladimir Putin s-a comparat joi cu Petru cel Mare, la o întâlnire cu tineri antreprenori din Rusia, și a sugerat o paralelă între invazia din Ucraina și războiul pe care țarul l-a dus împotriva suedezilor. Putin a spus că atunci, ca și acum, Rusia își ia înapoi teritorii, iar asta poate dura.

Risc major de holeră în Mariupol

În orașul Mariupol din sudul Ucrainei este risc de focar major de holeră, a anunțat vineri Ministerul britanic al Apărării. S-a ajuns la această situație deoarece serviciile medicale sunt aproape de colaps.

”Serviciile medicale din Mariupol sunt probabil deja aproape de colaps: un focar major de holeră în Mariupol va agrava această situaţie”, precizează Ministerul britanic al Apărării.

Raportul a adăugat că luptele continuă în jurul Severodoneţkului, unde Rusia deţine din nou controlul asupra majorităţii oraşului, însă forţele ruse au înregistrat ”progrese mici” în eforturile de a încercui zona mai extinsă dinspre nord şi sud.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233