Apa mării, monitorizată frecvent. DSP Constanța: Primele analize au evidențiat calitatea foarte bună a apei de îmbăiere de pe litoralul românesc
În fiecare sezon estival, calitatea apei este monitorizată. Primele analize de laborator au fost deja făcute și arată un număr minim de enterococi și E. Coli în Marea Neagră. Prezența acestor bacterii este una normală, ne asigură specialiștii. Valorile fiind unele minime. Drept urmare, nu există restricții de îmbăiere pe nici o plajă, începând de la Corbu și până în Vama Veche.
„Frecvența de prelevare este bilunară, la două săptămâni, după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon și transmis la Ministerul Sănătății și la Comisia Europeană. Pentru fiecare punct fix de monitorizare se determină conform Directivei Europene pentru apa de îmbăiere E.coli și enterococ.
În fiecare sezon monitorizarea calității apei de îmbăiere este realizată de DSP prin analizarea apei prelevată din 50 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului: de la Corbu și până la Vama Veche.
Primele recolte realizate conform calendarului au evidențiat calitatea foarte bună a apei de îmbăiere de pe litoralul românesc”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.