dobroge.tv

Live

IPS Teodosie va sluji la „biserica de pe trotuar”, care trebuie demolată

IPS Teodosie va sluji la „biserica de pe trotuar”, care trebuie demolată
09 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Vineri, 10 iunie 2022, de la ora 07.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sf. Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roşu, locaş de cult care trebuie demolat, aşa cum au decis magistraţii.

Biserica de pe trotuar, din zona Macul Roşu din Constanţa, construită în anul 2002, a devenit subiect de scandal între municipalitate şi arhiepiscopie, deoarece reprezentanţii Bisericii nu se grăbesc să pună în aplicare o hotărâre judecătorească în care se cere demolarea lăcaşului de cult „Izvorul Tămăduirii”.

Miercuri, 8 iunie, IPS Teodosie i-a adresat o scrisoare deschisă primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac. „Ne despart câteva ore de cel mai infam moment din istoria ultimelor decenii, prin care se pare că trebuie să treacă credincioșii din străvechiul Tomis, acela al demolării unei biserici (...) Nu v-am cerut domnule primar să încălcați legea, Doamne ferește!, ci v-am rugat să sprijiniți poporul drept credincios, cei care v-au ales să-i apărați, să mute lăcașul de cult într-o zonă apropiată. Nu s-a găsit un petic de pământ, câteva sute de metri, în orașul nostru pentru a muta Sfântul Altar!”, se arată în srisoare -- detalii aici: IPS Teodosie, scrisoare către Vergil Chițac: „V-am rugat să sprijiniți poporul drept credincios, cei care v-au ales să-i apărați, să mute lăcașul de cult într-o zonă apropiată”

Reamintim că pe 13 decembrie 2021, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului. Este vorba despre biserica „Izvorul Tămăduirii”, construită la marginea trotuarului de pe Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa -- detalii aici: CONSTANŢA. Instanţa a decis: ''Biserica de pe trotuar'' va fi demolată. Cheltuielile vor fi suportate de Arhiepiscopia Tomisului


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233