dobroge.tv

Live

Se deschide parcarea supraetajată din Mamaia: din acest sezon estival, constănțenii și turiștii care vor să-și lase aici mașina vor trebui să plătească

07 iunie 2022
Publicitate

Singura parcare supraetajată din stațiunea Mamaia își va deschide porțile de pe 15 iunie. Localnicii și turiștii își vor putea parca mașina, dar contra cost. De asemenea, și operatorii din turism vor fi nevoiți să plătească. Un abonament este aproximativ 500 de lei pe lună. Constănțenii, dar și turiștii susțin că aceste locuri de parcare sunt în avantaj, mai ales în timpul sezonului estival, când stațiunea este aglomerată.

În stațiunea Mamaia locurile de parcare reprezintă cu adevărat o problemă, mai ales atunci când mii de turiști vin în vizită la malul mării. În fiecare zi de vară, oamenii sunt în căutarea unui loc în care să-și lase mașina. O variantă ar fi parcarea supraetajată din stațiune. Însă, de anul acesta și ea va fi cu plată.

Mai reduce puțin locurile de parcare și mai fluidizează puțin pentru că e foarte aglomerat”, spune un constănțean.

Mi se pare o idee destul de bună pentru că în felul acesta se mai cumulează și se câștigă spațiu pentru parcări. S-au investit niște bani și e logic că trebuie o taxă. Trebuie să se recupereze”, spune alt constănțean.

O idee bună pot spune, în primul rând pentru că o să aibă toată lumea locuri de parcare. De ce nu? Practic nimic nu e pe gratis”, spune alt constănțean.

Au trecut cinci ani de când singura parcare supraetajată din stațiunea Mamaia a fost construită. Iar din acest sezon estival, cei care voi dori să-și parcheze mașina aici vor trebui să plătească.

Până pe 15 septembrie, stațiunea Mamaia reprezintă zona 0, motiv pentru care constănțenii, dar și turiștii care vor opta să-și lase mașina în parcarea supraetajată vor fi nevoiți să scoată din buzunar 4 lei pe oră. Taxa însă, nu este pe placul tuturor.

Nu este ok pentru turiști, nu este ok pentru turism treaba asta. Nu mi se pare ok să plătim ca să lăsăm mașina undeva, în condițiile în care există Rovinieta și tot felul de taxe”, spune o constănțeancă.

În prezent parcarea supraetajată „Albatros” beneficiază de lucrări de mentenanță. Mai mult, nu doar localnicii și turiștii își vor putea lăsa mașina aici, ci și agenții economici pot beneficia de locuri de parcare, tot contra cost.

Agenții economici pot închiria locurile de parcare obligatorii conform certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, cu suma de 499 de lei pe lună, ceea ce înseamnă un cost de doar 70 de bani pe oră”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Momentan, parcarea este închisă. Potrivit reprezentanților municipalității, aceasta se va deschide pe 15 iunie. Ea a fost inaugurată în 2016, are aproape 400 de locuri de parcare și a costat aproximativ trei milioane de euro. Majoritatea banilor au provenit de la Uniunea Europeană.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233