dobroge.tv

Live

Angajatorii pot beneficia de un sprijin financiar dacă angajează elevi și studenți pe perioada vacanței

07 iunie 2022
Publicitate

Angajatorii pot beneficia de un sprijin financiar, dacă angajează elevi și studenți, pe perioada vacanței. Stimulentul se acordă lunar și este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă. Însă, la nivelul județului Constanța, cel puțin momentan, nu există solicitări în acest sens.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța reamintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă dacă încadrează elevi și studenți pe perioada vacanțelor.

Stimulentul respectiv se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Deci este important ca acest contract de muncă să fie încheiat doar pe perioada vacanțelor și în momentul în care au dovada încadrării elevilor și studenților se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța în vederea depunerii documentației și obținerii acestui stimulent în valoare de 250 de lei.

În momentul de față, la nivelul județului nostru, cele mai căutate sunt locurile de muncă în domeniul turismului, în construcțiile civile și construcțiile navele pe locul trei”, a declarat Adelina Vlad, director adjunct AJOFM Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233