dobroge.tv

Live

Primarul Vergil Chiţac anunţă construirea Bulevardului Madrid. Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei

Primarul Vergil Chiţac anunţă construirea Bulevardului Madrid. Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei
07 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat construirea unui nou bulevard care urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.

"Drumul Național 2A (Bd. Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deserveşte zona de nord a municipiului Constanţa, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare şi legătura cu oraşul Ovidiu.

Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid. Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. În prezent, lucrăm la studiul de fezabilitate al proiectului.

Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potenţial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuinţe, complexe comerciale şi pentru diverse activităţi economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța", a transmis primarul, pe pagina lui de Facebook

Numele ales, Madrid, a stârnit indignarea multor constănţeni. Oamenii îi cer primarului să se termine mai întâi lucrările care se află în desfăşurare în municipiu şi apoi să fie demarate altele:

"Un nume românesc nu se găsește. Avem atâția oameni de seamă ai Constanței. Anghel Saligny,sculptorul Ion Jalea, Henry Coandă, etc.,ca tot duce spre aeroport. Ce treabă are Madridul cu bulevardele de la noi. Cam mult snobism. Ajunge că a dat administrația Mazăre tot felul de nume străduțele din Faleză Nord ( zona consilieri). Mai ales că e prin programul Anghel Saligny"

"Cred ca ar trebui finalizat ce este deja inceput, si asa orasul arata ca dupa bombardamente. S-au speriat ucrainenii, crezand ca au venit rusii si aici"

"Probabil străzile adiacente se vor numi Barcelona, Gaudi, Sagrada Familia, Flamenco și alte denumiri de pe la noi"

"Mai demult străzile principale purtau nume de orașe atunci când erau îndreptate spre anumite orașe. Strada Baia Mare din Dej te duce înspre Baia Mare. Str. Careiului din Satu Mare te duce spre Carei. Bd Timisoara din B te duce spre TM, bd Mamaia te duce spre Mamaia, etc. Bulevardul Madrid măcar duce spre Madrid? Nu contează că e nume străin, că prin toate orașele europene există străzi cu nume străine. Zic doar că se putea găsi un nume mai potrivit. Și nu sunt convins de necesitatea lui, mai ales că oricum toată Constanța și toate drumurile din acest oraș sunt în șantier sau inutilizabile. Poate ar trebui reabilitate sau regândite drumurile deja existente, înainte de a ne gândi la extinderea spațiului de locuințe într-un oraș din care mai mulți oameni aleg să plece decât să vină".

Totuşi, au fost şi voci care l-au felicitat pe primar pentru iniţiativă: "Bravo, felicitări! Cârcotașii au început indiferent de ce ați face va găsesc ei nod în papură. Îi deranjează denumirea străzii dar mizeria cu gunoi menajer care o aruncă în coșurile de gunoi puse pentru pietoni și cei care ies la plimbare nu o văd! Toate coșurile de gunoi au devenit tomberoane de gunoi menajer pentru locatarii blocurilor! Domineata sunt împrăștiate pe toate străzile de câinii maidanezi. Needucata rasă suntem! Avem pretenții dar noi ce facem, bârfim si ne dorim doar drepturi. Spiritul civic nu există, așa că lăsati bârfa pe fb si făceți-vă curat pe lângă blocuri, nu asteptati doar primarul să facă! Va intră balaria in apartamente celor de la parter".

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233