dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 102

Cinci morți în urma mai multor explozii în apropiere de Doneţk. Noi bombardamente și lângă Kiev. Zelenski: „Ei sunt gata să ardă totul”

Cinci morți în urma mai multor explozii în apropiere de Doneţk. Noi bombardamente și lângă Kiev. Zelenski: „Ei sunt gata să ardă totul”
05 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Noi explozii au fost raportate în această dimineață în capitala Ucrainei, Kiev. De asemenea, rușii au reluat aseară tirul de rachete asupra mai multor localități din estul Ucrainei.

Explozii la Kiev

Mai multe explozii au zguduit Kievul duminică dimineaţă, a declarat primarul Vitali Klitschko, într-un mesaj pe Telegram, scrie lalibre.be, citat de news.ro.

„Câteva explozii în cartierele Darniţki şi Dniprovski ale oraşului. Serviciile sting incendiul”, a scris primarul capitalei Ucrainei.

Agresorul continuă să lanseze rachete şi să efectueze lovituri aeriene asupra infrastructurii militare şi civile a ţării noastre, în special la Kiev”, a scris statul major al armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook.

Avertismente de raid aerian au sunat în multe alte oraşe din ţară peste noapte de sâmbătă până duminică.

Cinci morți în urma mai multor explozii în apropiere de Doneţk

Agenţia de ştiri de stat rusă TASS a anunţat că cinci civili au fost ucişi şi 20 au fost răniţi, sâmbătă, în urma exploziilor multiple din apropierea oraşului Doneţk de către Forţele Armate ucrainene, informează CNN, citat de news.ro.

Oraşul este deţinut de autodeclarată Republica Populară Doneţk, dar este rareori bombardat de forţele ucrainene.

Oficialii ucraineni nu au comentat exploziile.

RPD a declarat pe canalul său Telegram că 10 rachete Grad au fost lansate în cartierul Kirov al oraşului. Cartierul general al Apărării Teritoriale a RPD a spus că „în urma bombardamentelor din Doneţk, numărul răniţilor a crescut la 10 persoane”.

Forţele ucrainene încearcă să „restabilească deplinul control” în Severodoneţk

Forţele ucrainene încearcă să „restabilească deplinul control” asupra localităţii Severodoneţk, din estul Ucrainei, a declarat sâmbătă primarul oraşului, Olexander Striuk.

Au fost câteva succes ale trupelor ruse care au reuşit să intre în oraş şi să pună mâna pe o bună parte din el, împărţindu-l în două. Dar soldaţii noştri au reuşit să se redistribuie, să construiască o linie de apărare”, a spus el.

În prezent, se face totul pentru a restabili controlul deplin al Ucrainei” asupra oraşului, a declarat primarul Severodoneţk, Olexander Striuk.

Zelenski: Armata rusă poate opri invazia dacă o persoană din Moscova dă un astfel de ordin

Armata rusă poate opri uciderea dacă o persoană din Moscova dă un astfel de ordin, iar absenţa unui astfel de ordin este o umilinţă pentru întreaga lume, a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un nou mesaj transmis naţiunii.

Ei sunt gata să ardă totul: bisericile ortodoxe la fel ca orice altceva în Ucraina. În timpul războiului pe scară largă, 113 biserici au fost deja distruse sau avariate de bombardamentele ruseşti. Printre acestea se numără şi cele antice - cele care au rezistat celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu au rezistat ocupaţiei ruse. Există şi cele care au fost construite după 1991. Diplomaţii ucraineni vor face totul pentru ca toată lumea să conştientizeze această altă crimă a ocupanţilor. Rusia distruge în mod deliberat şi sistematic moştenirea culturală şi istorică a Ucrainei, precum şi infrastructura socială, locuinţe şi tot ceea ce este necesar pentru viaţa normală. Un stat care face asta nu poate fi membru UNESCO şi nu poate rămâne la ONU de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Carta ONU nu prevede niciun drept pentru terorişti, iar UNESCO nu este un loc pentru barbari”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a subliniat că trupele ruse au tras din nou în zonele de frontieră ale regiunii Sumi, Mikolaiv, oraşelor şi comunităţilor din regiunea Zapoojie şi Harkov. „Situaţia de la Severodoneţk, unde luptele de stradă continuă, rămâne extrem de dificilă. De asemenea, este dificil în Lysychansk, Marinka, Kurakhove, alte oraşe şi comunităţi din Donbas. Lovituri aeriene constante, foc de artilerie şi rachete. În această dimineaţă, numărul total al diferitelor rachete ruseşti folosite împotriva Ucrainei este deja de 2.503. Eroii noştri îşi menţin poziţiile şi fac totul pentru a provoca pierderi maxime inamicului. Sunt recunoscător fiecăruia dintre apărătorii noştri care se apropie de ziua în care Rusia va trebui să părăsească Donbasul în pace”.

Zelenski a mai spus că 261 de copii au murit în Ucraina de la începutul invaziei: „Dar acesta este numărul oficial. Cu cât aflăm mai multe despre cei care au fost îngropaţi în teritoriile ocupate, cu atât mai mare, din păcate, poate fi numărul de nume de pe această listă.

E înfricoşător să citeşti. Anul naşterii, locul de reşedinţă, împrejurările morţii... Toţi ar fi în viaţă acum dacă o singură persoană din Moscova nu ar fi provocat această catastrofă. Acest lucru nu mai poate fi remediat. Pentru că acest război este deja în curs. Dar consecinţele teribile ale acestui război pot fi oprite în orice moment. Armata rusă poate opri arderea bisericilor. Armata rusă poate opri distrugerea oraşelor. Armata rusă poate opri uciderea copiilor. Dacă aceeaşi persoană din Moscova dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există o astfel de ordine este o umilinţă evidentă pentru întreaga lume”.


Sursă text: digi24.ro / news.ro

Sursă foto: Twitter @nexta_tv

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233