dobroge.tv

Live

Cadariu, despre Palatul Reginei Maria din Mamaia: Îl vom preda Ministerului Culturii pentru a fi restaurat și introdus în circuitul turistic

03 iunie 2022
Publicitate

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a vizitat astăzi și Palatul Reginei Maria. De aproape un secol, în centrul staţiunii Mamaia tronează fosta reşedinţă de vară a Reginei Maria, locul pe care aceasta l-a adorat. Lucrările măreţei reşedinţe de vară au început în 1923 şi s-au finalizat trei ani mai târziu. Aproximativ două milioane de euro vor fi alocați pentru restaurare.

În urma unei acțiuni în instanță, introdusă de Ministerul Culturii în 2018 s-a terminat judecata, Ministerul, prin societatea corespunzătoare Mamaia S.A., va prelua acest bun. Trebuie în etapa următoare să lămurim statutul juridic al terenului.

Oricum ar fi, deja avem înțelegere și echipă de lucru cu cei de la Ministerul Culturii, iar noi îl vom preda Ministerului Culturii. Dumnealor au o sumă de bani pregătită în cazul în care reușim în termen foarte scurt, în anul acesta, să facem această operațiune pentru a face restaurare. Iar, ulterior, castelul să intre în circuitul cultural și turistic. Și în beneficiul dumneavoastră, a celor care sunteți de aici, de loc, dar și în beneficiul turiștilor.

Noi acum am făcut echipa de lucru, lămurim și problematica terenului. Sper să fie într-un termen cât mai scurt posibil, după care, prin protocol, vom preda Ministerului Culturii acest obiectiv de patrimoniu pentru a fi restaurat și ulterior introdus în circuitul turistic”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233