dobroge.tv

Live

Ziua Eroilor, sărbătorită la Constanța: parade militare, slujbă religioasă și depuneri de coroane, la Monumentul Eroilor

02 iunie 2022
Publicitate

Ziua Eroilor a fost celebrată astăzi la Constanța la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central. Militari ai Forțelor Navale, asociații reprezentative și autorități locale, au fost prezenți astăzi la ceremonia dedicată celor căzuți la datorie pe câmpul de luptă. Au avut loc parade militare, s-a intonat imnul național al României, s-au ținut discursuri, o slujbă religioasă și s-au depus coroane de flori.

Cu prilejul Zilei Eroilor, militarii din Forțele Navale Române, alături de membrii altor asociații reprezentative militare, revoluționari și autorități locale au participat, joi, la ceremonia de la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central.

Ce facem noi astăzi este să ducem mai departe o tradiție care a încercat să fie schimbată în timpul regimului comunist. Nu a fost simplu, nu a fost ușor, dar totul s-a făcut cu demnitate și cu respect”, a declarat Constantin Scurtu, muzeograf Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Constanța.

În semn de omagiu și recunoștință pentru eroii căzuți la datorie, evenimentul a fost marcat cu parade militare și discursuri solemne.

Pentru a arăta copiilor, celor prezenți faptul că în continuare suntem preocupați de păstrarea acestei imagini, de păstrarea respectului pentru cei decedați și bineînțeles suntem conștienți de faptul că fiecare dintre noi, zi de zi, prin faptele noastre, prin vorbele noastre, avem datoria de a susține acest aspect”, a declarat contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, Comandantul Flotei.

Ziua Eroilor a fost decretată sărbătoare naţională în România prin Decretul din 4 mai 1920 în semn de recunoştinţă pentru eroii căzuți în Primul Război Mondial. După 75 de ani, decizia a fost preluată de Parlamentul României iar în 2003, sărbătoarea Înălţării Domnului, când este sărbătorită și Ziua Eroilor, a fost proclamată sărbătoare naţională a poporului român.

La sfârșitul evenimentului, toți cei prezenți au depuse jerbe şi coroane de flori pentru a-i cinsti pe eroii români căzuți la datorie de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării noastre și pentru libertatea neamului românesc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233