dobroge.tv

Live

Medic cu mii de euro pe lună, arestat pentru şpagă. Cerea bani de la bolnavii de cancer: ''Toată lumea ştia că opera doar pentru a primi bani''

Medic cu mii de euro pe lună, arestat pentru şpagă. Cerea bani de la bolnavii de cancer: ''Toată lumea ştia că opera doar pentru a primi bani''
02 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un medic renumit din Timişoara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant marți, în timp ce primea 300 de lei de la o pacientă. Medicul oncolog ar fi cerut bani de la bolnavii de cancer în schimbul unor operaţii şi intervenţii care sunt gratuite, potrivit observatornews.ro.

Chirurg oncolog, şef de secţie şi profesor universitar, Octavian Mazilu a fost ridicat de procurorii DNA chiar din cabinetul său de la Spitalul Municipal din Timişoara. Mazilu a ajuns să fie filat de procurorii anticorupţie, după ce o pacientă i-a făcut reclamaţie. Medicul era preşedintele comisiei de etică şi deontologie de la fililala judeţeană a Colegiului Medicilor, potrivit observatornews.ro.

"Toată lumea ştia de pe secţie, toată lumea vorbea că o opera doar pentru a primi bani şi foloase şi aşa mai departe. O fostă asistentă şefă de pe secţie mi-a spus personal că i s-a cerut de acest profesor să le spună pacienţilor cum se vine la domn profesor", a declarat un fost coleg, pentru sursa citată.

Potrivit ultimei declarații de avere, doctorul avea un venit lunar de 6000 de euro. 4500 de euro din sumă provenea doar din activitatea lui ca medic şi cadru didactiv universitar. Diferenţa era obţinută din dividende de la o firmă la care e acţionar. Chiar şi aşa, ar fi pretins sume de la 100 până la 2 mii de lei de la pacienţi.

Pe lângă funcţia de şef al secţiei de chirurgie oncologică şi cea de profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, doctorul în vârstă de 57 de ani a cochetat şi cu politica. Între 2016 şi 2020 a obţinut şi un mandat de consilier local în PSD, mai scrie sursa citată.

"În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș îl cercetează pentru luare de mită în formă continuată – 25 de acte materiale.

Sursă foto: tion.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233